El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Agència Tributària catalana ha fet aflorar 338 milions del frau fiscal
  • CA

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha anunciat aquest dimecres en el ple del Parlament que l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha fet aflorar 338,5 milions d’euros del frau fiscal durant l’any 2021. Aquesta xifra suposa, segons ha manifestat a nivell percentual un 55% més que l’aconseguida el 2020. Giró ha recordat que el pressupost de l’ACT és de 85 milions d’euros, de manera que “retorna a l’erari públic 4 euros per cada euro que invertim”. Pel conseller, “sens dubte les xifres mostren l’eficiència del sector públic català”.

Giró ha dit que les dades que ha portat al ple són “una bona notícia” perquè fan aflorar uns diners que es podran invertir en “polítiques públiques” i també de mostren que l’agència catalana “fa molt bé la seva feina malgrat que l’Estat posa totes les traves”. Segons el conseller, l’estat “no dóna informació de tots els contribuents”. Ara bé, més enllà del triomfalisme, Giró ha remarcat que també “és una mala notícia” perquè l’evasió d’impostos “és un delicte que dissol la cohesió social”.

El conseller ha remarcat que qui evadeix impostos “es beneficia a ell mateix”, però al mateix temps “perjudica a milers de persones, la majoria d’elles vulnerables”. Giró ha admès que “el conseller no pot estar satisfet per aquestes dades, ni com a conseller ni com a ciutadà del país”.

Giró ha remarcat que la lluita contra frau fiscal “serà una prioritat de primer odre de la conselleria” i ha recordat que al setembre van convocar 120 noves places per a gestors tributaris. L’octubre vinent, ha avançat, es convocaran 20 places noves per a inspectors tributaris amb l’objectiu de millorar l’eficàcia de la gestió tributària a Catalunya i lluitar contra el frau fiscal.

El Govern assegura que treballa per enfortir l’ATC i convertir-la en un referent a Catalunya, “modernitzant-la, assumint més serveis que estaven externalitzats, prestant servei a les administracions locals, o dotar de més mitjans tècnics i humans l’Agència per poder prestar més i millors serveis”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a gener 26, 2022 | 23:48
    Luisnomeacuerdo gener 26, 2022 | 23:48
    Seguro que todos son fanáticos fascistas independentistas con la estrellada en el balcón, ya se encargará la agencia Tributaria de darles caña, vosotros a cooperar con el gobierno de España.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa