Espanya, entre els estats europeus amb menys conciliació laboral durant la Covid

El 68% dels treballadors van poder modificar el seu horari per poder compatibilitzar feina i família

Espanya és dels països europeus on els treballadors han conciliat menys durant la crisi del coronavirus, segons l’estudi Randstad Workmonitor feta partir de 13.500 enquestes a 33 estats. Concretament, des del principi de la crisi sanitària, només el 68% dels treballadors ha pogut modificat el seu horari per comptabilitzar de manera òptima les seves obligacions laborals i familiars. Es tracta de cinc punts percentuals per sota del conjunt de tots els països on s’ha realitat l’enquesta (73%). D’aquesta manera, es troba a la cua dels estats europeus, només amb Portugal per darrera (67%). Els països on s’ha permès més la flexibilitat són Itàlia (69%), els Països Baixos (71%), el Regne Unit i França (73%) i Alemanya (76%).

Arreu del món, els països amb més flexibilitat són l’Índia (88%), Xina (84%) i l’Argentina (81%). D’altra banda, segons l’estudi, el 64,4% de les dones treballadors a l’Estat tenen flexibilitat horària per poder conciliar laboral i familiar, mentre que entre els treballadors homes aquest percentatge és 7,8 punts percentuals superiors, fins al 72,2%.

Per franges d’edat, l’informe conclou que hi ha “notables diferències”. Així, els que tenen menys de 25 anys són els que han experimentat més problemes per canviar les seves jornades laborals, ja que només s’ha aplicat en e 51,5% els treballadors. Entre els professionals de 25 a 45 anys, és possible entre el 68% dels treballadors, mentre que entre els majors de 45 anys, el percentatge puja fins el 71,8%.

Quant al nivell formatiu, el 70,3% dels professionals amb estudis superiors van poder conciliar, mentre que aquest percentatge es va reduir fins el 65,5% per als qui compten amb formació secundària i d’aproximadament el 60% entre els que disposen d’educació primària.

Pel que fa la disponibilitat, el 64% de les empreses espanyoles esperen que els treballadors estiguin disponibles fora del seu horari laboral, tres punts per sobre la mitjana internacional, que és del 61%. A més, l’Estat és el segon país europeu on els treballadors tenen menys en compte els límits de la jornada laboral, només per davant de Portugal (72%) i menys que Itàlia (60%), França (59%) i Alemanya i el Regne Unit (53%).

Comentaris

    Gonzalo 06/12/2020 10:27 pm
    Mi España de mierda a la vanguarda de los derechos humanos...
      Gonzalo 06/12/2020 10:27 pm
      Mi España de mierda a la vanguarda de los derechos humanos...

Nou comentari