El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Elon Musk compra Twitter per 44.000 milions de dòlars

El consell administratiu de Twitter ha venut la companyia al magnat del cotxe elèctric Elon Musk. El multimilionari i fundador de Tesla ha comprat la xarxa social per uns 44.000 milions de dòlars, el que equival a aproximadament 39.000 milions d’euros. Musk ja anava darrere la compra de la xarxa social i, de fet, ja havia plantejat l’oferta fa una setmana. Tot i això, sembla que el consell no s’ha posat d’acord fins aquesta matinada, que han acabat venent-li la totalitat de les accions a Musk.

Un cop comprada la xarxa social, Musk ha fet un tuit demanant la participació de tots aquells que el critiquen a Twitter. De fet, ha recordat que és necessària la “llibertat d’expressió”. D’aquesta manera, el multimilionari ha recordat que una de les raons per les quals va voler comprar la xarxa social va ser perquè “no creia que hi hagués llibertat suficient”, tal com explicava en altres tuits.

El multimilionari nord-americà va començar a conquerir Twitter fa uns mesos, quan de manera “deliberada” va comprar una gran quantitat d’accions de la companyia. En concret, Musk va comprar un 9,2% de la xarxa social, l’equivalent a 73,5 milions accions. Davant d’aquesta operació, Twitter va haver de fer un comunicat assegurant la “pluralitat” en el seu accionariat, però el magnat ja havia posat la primera pedra del seu pla.

Elon Musk, l'home més ric del planeta i fundador de Tesla / EP
Elon Musk, l’home més ric del planeta i fundador de Tesla / EP

La última estratègia per desfer-se de Musk

Twitter, abans de canviar d’opinió, va posar en marxa una tècnica per deixar fora de joc a Elon Musk després que el multimilionari anunciés que volia aconseguir el control de totes les accions de la companyia. L’anomenada píndola enverinada consisteix en una iniciativa que dona la potestat als altres accionistes de la companyia a comprar més accions addicionals per tal de que el multimilionari no es faci amb el control complet de l’accionariat de la xarxa social.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Un que no té Twitter a abril 26, 2022 | 09:14
    Un que no té Twitter abril 26, 2022 | 09:14
    Doncs si se'ls ha gastat senyal que els tenia. I no l'envejo gens ni mica, paraula.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa