El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Brussel·les podria imposar una multa del 10% dels ingressos a Apple
  • CA

La Comissió Europea acusa Apple de distorsionar la competència amb “abús de posició dominant” en serveis de música en línia. Després d’una investigació iniciada per una queixa d’Spotify que deia que la companyia estatunidenca utilitza la seva botiga en línia App Store per promoure el seu servei Apple Music, l’executiu europeu ha presentat aquest divendres una notificació preliminar perquè considera que Apple està “privant els usuaris de l’opció d’utilitzar serveis més barats”. Ara s’inicia un procés que podria acabar amb una multa de fins al 10% dels ingressos globals d’Apple per privilegiar els seus serveis de música en línia.

Després d’analitzar el cas, la Comissió Europea critica que Apple privilegia els seus serveis de música en línia perquè imposa als seus competidors “tarifes elevades per cada transacció” i els prohibeix “informar els usuaris sobre subscripcions alternatives”. Es tracta d’una notificació preliminar en un procés d’infracció per alterar la competència a la Unió Europea. La companyia té ara un torn d’al·legacions en el qual pot prendre les mesures que consideri necessàries per evitar la sanció, que pot arribar a ser del 10% de la facturació global de l’empresa.

La decisió de Brussel·les arriba un any després que obrís dues investigacions a Apple per la seva botiga ‘App Store’ i la plataforma de pagament Apple Pay per sospites de pràctiques monopolístiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa