El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les Passions es converteixen en Tresor del Patrimoni Cultural de Catalunya
  • CA

Les representacions de la Passió de Cervera, Ulldecona, Olesa de Montserrat i Esparreguera són des d’avui Tresor del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra. L’organització de la Capital de la Cultura Catalana va promoure el febrer passat una votació popular per escollir els 10 tresors del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra. 

Amb 40.000 vots durant els mesos de maig i juny, la representació de la Passió va ser escollida en cinquena posició. Els 10 tresors tindran una validesa de cinc anys, moment en què es repetirà la votació per triar els 10 tresors i saber si es mantenen, tal com ha explicat el president de l’organització, Xavier Tudela.

La Passions han esdevingut Tresor del Patrimoni Cultural, juntament a la Diada de Sant Jordi, la sardana, els castells, el foc de Sant Joan i la Flama del Canigó, els Balls de Diables i correfocs, la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, la festa major de Vilafranca del Penedès, la festa de la misteriosa llum de Manresa i la Patum de Berga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa