Missing 'path' query parameter

Aquesta setmana Joc de cartes ha tornat a viatjar a Barcelona. La ciutat comtal s’ha convertit en l’escenari d’un programa carregat de tensió i retrets, sobretot per les valoracions que han fet alguns concursants. Marc Ribas ha buscat en quatre restaurants ben diversos el millor plat tradicional de Barcelona on la innovació i la tradició s’han enfrontat cara a cara.

Cuina catalana i de proximitat a Can Portell

El primer receptari d’Europa és de cuina catalana, explica el presentador, i data de l’any 1324. Suquet, fricandó, canelons, escudella… Plats de cullera plens de tradició que identifiquen la societat catalana. El primer restaurant a posar-se a prova ha estat Can Portell, localitzat al barri de Sants on el Cristian Vázquez basa la seva cuina “en productes de proximitat”. Les seves valoracions durant tota l’emissió han contrastat molt amb les votacions finals, un aspecte que ha indignat el presentador.

Tradició i innovació, cara a cara a Joc de cartes | 3Cat
Tradició i innovació, cara a cara a Joc de cartes | 3Cat

El plat tradicional que presenten són els peus de porc farcits, un plat que no ha acabat de convèncer els seus rivals. Tant la cuina com l’espai han rebut millors valoracions que el menjar. De fet, els restauradors han votat baix en línies generals. Es tracta d’estratègia o realment pensen així? Caragols a la llauna, calçots, albergínia fumada, arròs negres o bacallà amb samfaina ha estat algunes de les opcions que han pogut tastar els concursants. Ja des del primer moment han vist la tensió per aconseguir la victòria.

Peus de porc farcits, el plat tradicional de Can Portell | 3Cat
Peus de porc farcits, el plat tradicional de Can Portell | 3Cat

La innovació de la tradició no convenç a tothom

El següent local que ha visitat Joc de cartes ha estat l’Insolent, del Javi Custodio. Si més no, el local més diferent de tots els que han concursat aquesta setmana. Un local molt modern on la cuina d’innovació es fusiona amb la tradició, malgrat que no ha acabat de convèncer tots els restauradors. El plat estrella, un mar i muntanya de mandonguilles amb calamars no s’ha endut grans elogis. El Cristian, el més crític a l’hora de buscar la tradició “no acaba d’estar a favor d’aquests plats tan moderns si no hi ha una cuina darrere”, ha explicat. Fins i tot, ha suspès el menjar, malgrat que a taula tampoc s’ha mostrat obertament tan crític amb què ha degustat.

El plat tradicional del restaurant l'Insolent a Joc de cartes | 3Cat
El plat tradicional del restaurant l’Insolent a Joc de cartes | 3Cat

El Tiet, cuina de mercat amb base catalana

El tercer local ha estat El Tiet, de l’Elena Gabriel. La cuina de mercat amb base tradicional catalana és l’especialitat d’aquest restaurant, que no ha començat amb bon peu. L’Elena no trobava les cartes del vi, un moment que l’ha fet anar amunt i avall davant la mirada atònita dels seus rivals. Tot i això, els plats que han tastat han aconseguit millorar l’experiència. El plat tradicional, les carxofes estofades amb sípia ha estat ben valorat. “Està molt ben guisat”, ha exclamat els restauradors. Galta de vedella, bacallà confitat, lletons amb guisats de fesolets o fricandó són algunes propostes que també han pogut degustar. La millora valoració? Que un sol cuiner es pugui encarregar de fer tots els plats ell sol.

Les carxofes estofades, el plat tradicional de Barcelona guanyador a Joc de cartes | 3Cat
Les carxofes estofades, el plat tradicional de Barcelona guanyador a Joc de cartes | 3Cat

El Tros de la Rambla, un espai espectacular

La Thaís Ivern és la copropietària d’El Tros, un local ubicat en ple Eixample de Barcelona. La cuina tradicional catalana es fusiona amb els productes de quilòmetre zero en un local espectacular de dos pisos. Els concursants han valorat l’espai, ben decorat i espaiós. Fins i tot, compta amb una segona planta on tenen un hort natural. A més a més, tenen dues cuines, una interior per produir i una exterior per acabar els plats. A l’hora de la veritat, els concursants no ha acabat del tot satisfets amb els plats, sobretot el Cristian i el Javi, que han filat ben prim pel que fa als productes de cinquena gamma. Els canelons i tres de les (quatre) postres que han tastat provenien d’obradors exteriors. El plat tradicional, els cigrons amb bacallà, no han passat del tot el filtre del Cristian. “M’esperava cuina més tradicional i no tan enfocat al turisme”, confessa el restaurador.

Bacallà amb cigrons, el plat tradicional del local El Tros de la Rambla a Joc de cartes | 3Cat
Bacallà amb cigrons, el plat tradicional del local El Tros de la Rambla a Joc de cartes | 3Cat

Marc Ribas, molt contundent durant la confrontació final

Si hi ha algun moment carregat de tensió aquest és la confrontació final. Normalment, Marc Ribas acostuma a deixar que els restauradors s’enfrontin els uns amb els altres, però en aquest últim programa, s’ha mostrat molt contundent amb les dobles cares dels participants. “Si hagués de titular el capítol seria l’engany i la traïció. A la taula heu dit unes coses i a les valoracions heu fet unes molt diferents”, ha confessat.

Per exemple, El Tiet ha rebut un 9 al plat tradicional, però els rivals van dir a taula que el servei “havia estat molt guai i a l’hora de la veritat l’han puntuat amb un 6. El Marc ha estat molt crític amb les actituds dels concursants. Tant el Javi com el Cristian han puntuat baix moltes de les valoracions, suspenent diversos cops el menjar i el plat tradicional. Fins i tot el presentador s’ha adonat que el Cristian havia demanat plats amb bacallà en tots els locals. “Ho has fet per comprar-los amb els teus plats?”, ha volgut saber. La tensió es podria tallar amb un ganivet.

Les puntuacions del Cristian no han agradat gens al xef Marc Ribas | 3Cat
Les puntuacions del Cristian no han agradat gens al xef Marc Ribas | 3Cat

El guanyador del millor plat tradicional de Barcelona

Ha estat un programa molt tens on els locals han empatat fins a l’últim minut. Les valoracions del xef han capgirat els marcadors i El Tiet s’han coronat com el vencedor amb les seves carxofes guisades amb sípia. “Tenen tot el sabor i el temps de la tradició”, ha valorat Marc Ribas. Per tant, amb una nota de 7,2, s’ha convertit en el restaurant guanyador de la nit.

Més notícies
Notícia: Retrets, estratègies i llàgrimes en el ‘Joc de cartes’ més picant
Comparteix
Marc Ribas ha buscat el restaurant més picant del Baix Llobregat i la confrontació final ha provocat que treguin foc per la boca
Notícia: Marc Ribas revela com decideix les seves votacions a ‘Joc de cartes’
Comparteix
El xef ha revelat quins aspectes té en compte a l'hora de puntuar els diversos punts d'un restaurant

Comparteix

Icona de pantalla completa
Missing 'path' query parameter