El concurs presentat per Marc Ribas arriba aquest dimecres a la Catalunya Central, on intentarà buscar el millor restaurant de cuina casolana de la zona amb un factor especial: les dones restauradores. El programa de TV3 que fa set anys que triomfa a la cadena pública, Joc de cartes, torna un cop més amb un episodi que vol donar visibilitat a les dones que treballen en el sector de la restauració. Quins són els espais escollits?
Un homenatge a totes les dones del món de la restauració
La Catalunya Central, terra plena de receptes tradicionals de la cuina catalana, marcada pels productes carnis, l’agricultura i els bolets, però que també s’obre a la cuina de fusió i les noves tendències, és l’escenari escollit per fer el programa anual de Joc de cartes en honor a les dones restauradores.
🍲 Busquem la millor restauradora de la Catalunya Central, amb l’objectiu d’homenatjar totes les dones del món de la restauració. Marc Ribas resseguirà la ruta de la millor cuina casolana
— 3Cat (@som3cat) January 8, 2025
▪Dimecres a les 22.05, a “Joc de cartes”
▶️A la plataforma 3Cat i a TV3#JocDeCartes3Cat pic.twitter.com/QUwfSE1GRv
La primera parada que farà Ribas serà a Avinyó, on la Mercè Sánchez obrirà les portes de la Masia Abadal, un restaurant que ofereix cuina tradicional catalana. Es tracta d’una masia ben pintoresca datada del segle XVII que ofereix des de dinars i sopars fins a esmorzars de forquilla, tan típics en la cuina del país, i platets amb essència catalana com els canelons, els caragols i les carns a la brasa.
A poc més de vint quilòmetres es troba la pròxima parada que farà el programa. A Manresa hi ha dos dels restaurants que competiran per ser el millor de la zona. L’Anna Ferrer regenta el restaurant Porta de Ferro, situat al nucli antic de la ciutat. Ferrer ofereix plats de cuina casolana i de mercat entre els quals destaquen la brandada de bacallà, les carxofes, les carns i també plats clàssics del receptari català com els canelons.
Una opció diferent davant la tradició
D’altra banda, l’altra opció és ben diferent. Es tracta de Creperie Bretonne Annaíck, on la seva propietària, l’Anna Gálvez, ofereix un producte que ens transportarà a les terres de la Bretanya amb les seves galetes bretones, famoses pels seus farcits múltiples i variats. Una aposta diferent que haurà de competir amb la tradició i els records del paladar de la cuina tradicional catalana.

Finalment, l’últim candidat és el restaurant-cafeteria Aqua a la ciutat d’Igualada. La seva propietària, la Fina Solé, presentarà una sèrie de plats que fusionen la cuina mediterrània i la casolana. Entre els seus plats, destaquen les especialitats catalanes amb ingredients de temporada com l’esqueixada, els calamarsons, els musclos al vapor, els peus de porc o els canelons casolans. Qui serà la guanyadora del concurs i, per tant, la millor restauradora de la Catalunya Central? La resposta es podrà saber aquesta nit a partir de les 22:05 a TV3 i 3Cat.