Missing 'path' query parameter

Joc de cartes no descansa ni tan sols els dies festius. TV3 ha emès un capítol nou del concurs culinari de Marc Ribas aquest 1 de gener, la millor de les notícies per als teleespectadors en aquest primer dia del 2025. La temàtica? Intentar trobar el millor plat tradicional de Girona. Entre els quatre aspirants, n’hi ha hagut un que ha destacat bastant més que la resta perquè clarament volia buscar les pessigolles als rivals… als qui els ha puntuat a la baixa d’una manera molt exagerada.

Can Blanco – Hotel Palau de Girona no convenç els rivals

A Sant Julià de Ramis, Juan Blanco ha obert les portes de Can Blanco – Hotel Palau de Girona, especialitzat en carn i cuina tradicional. Un cop a dins, als rivals els ha sorprès veure catanes japoneses com a decoració, així com una càmera per a la carn molt cara. La cuina l’han descrit com “una delícia” i “un Ferrari”, així que queda clar que els ha agradat. A nivell de producte, però, han vist molta cosa congelada i això els ha fet perdre punts.

Tampoc no els ha agradat que triguessin molt a servir els primers plats, fins al punt que el Marc Ribas ha volgut entrar a la cuina a preguntar què passava. Almenys les gambes eren grans… però el tomàquet de l’amanida creuen que era de mala qualitat, als canelons els faltava beixamel i l’steak tartar tampoc no han agradat: “És el pitjor que he menjat a la meva vida”. El plat tradicional era el bacallà en samfaina, que no ha estat de 10 precisament.

El plat de steak tartar no ha agradat gens - TV3
El plat de steak tartar no ha agradat gens – TV3

Els segons estan fets “amb molt poca gràcia”, el tall de carn estava dur… i el propietari ha volgut tastar-ho tot davant d’ells en una escena bastant lletja i estranya. Les postres? També bastant desastrosos: “És flam de coco… sense coco”. La qualitat del menjar i el tracte l’han fet tenir valoracions baixes i la nota mitjana ha acabat sent un 6,3. La millor s’ho ha endut la cuina amb un 8,7, mentre que la pitjor nota ha estat per al menjar amb un 5.

El Doll de Girona suspèn per culpa de les mancances en les elaboracions

A Girona, Josué Juan Ruiz, d’El Doll, ha sorprès amb una oferta de tapes i plats elaborats. Tot un clàssic de fusta, amb calidesa i un espai maco. La cuina, però, consideren que és una mica claustrofòbica. En general, el Juan és l’únic que ha criticat alguna cosa fins al punt que acabaria posant-li un 1 a l’espai per culpa de la decoració amb coses de bàsquet. L’home ha demostrat tenir una mentalitat diferent dels altres i els ha fet sentir bastant incòmodes: “La planxa estava molt bruta i no han dit res… però mira com cap d’ells no demana res fet a la planxa”.

Pel que fa a les elaboracions, el pop ha rebut un feedback molt bo. Les patates han generat debat d’opinions, sobretot quan li han preguntat al propietari de quina varietat eren i no els ha satisfet la seva resposta. Al plat tradicional li han trobat pegues, ja que no li veuen identitat i pensen que la coca era bastant millorable. El bacallà ha agradat a tothom excepte al Juan, una altra vegada. Les postres, el millor de tot l’àpat.

La nota mitjana ha quedat suspesa, ja que l’han valorat amb un 4,7. El preu aprova amb la millor nota, un 5,7 perquè l’han vist prou bé. Això sí, el plat tradicional es queda molt per sota amb un 3,7 que fa mal. I la cuina? Un 4 també.

El Joan ha tornat a ser el més crític - TV3
El Juan ha tornat a ser el més crític | TV3

Cal Ganso, més tècnica i millors elaboracions que els rivals

A Llorà, Anna Comamala ha convidat a Cal Ganso, reconegut per la seva cuina tradicional, de guisats i brasa. El Juan ha continuat criticant-ho tot, amb comentaris masclistes que han fet enfadar els altres com quan ha dit que es nota que tot ho portava una dona perquè “elles són les qui organitzen bé”. La cuina l’han vist bruta, però els plats han rebut comentaris bons. Els primers plats eren casolans i “fregant la perfecció”, si fem cas al que han dit (si deixem de banda les pessigolles que ha anat a buscar el de sempre).

Els segons plats tenien una pinta exquisida i ha agradat molt, cosa que s’entén perquè des de casa era evident que el nivell era molt i molt més alt que el dels altres. El plat tradicional era l’oca, una proposta atrevida perquè és un plat car que costa cuinar: “En aquest plat hi havia molta màgia i m’ha agradat moltíssim. Intuíem que l’Anna era bona cuinera i ho ha demostrat”.

Aquesta millor tècnica i elaboracions s’han vist reflectides en les notes i s’ha endut un 7 final. Les millors categories han estat la del menjar i la del plat tradicional, que empaten amb un 7,3. Un dels rivals li havia arribat a posar un 10 a l’oca, això sí.

L'Anna ha presentat els millors plats de la nit - TV3
L’Anna ha presentat els millors plats de la nit | TV3

El Brot, l’opció de més tècnica i ingredients originals

A Vilavenut, Isaac Jover ha guiat per El Brot, que ofereix una gastronomia amb producte de quilòmetre zero i de temporada. En la inspecció de la cuina hi ha hagut més comentaris masclistes del Juan, així com també ha estat l’únic que ha obert calaixos buscant coses brutes a la cuina. Un cop a taula, els ha sorprès amb un entrant modernet que ha fet rabieta perquè no eren ingredients del territori català com venien. Els emplatats estaven molt pensats, però la seva qualitat no ha acabat de fer el pes als comensals encara que han valorat el joc de textures i gustos.

El calamar farcit l’han vist de bona qualitat, però tampoc no ha entusiasmat. L’arròs, sí, l’han trobat “boníssim”. En les postres hi ha hagut més tècnica i ingredients innovadors. Tot ho han vist bo, però poc tradicional. El resultat? Un 5,2 per culpa del suspens en el plat tradicional (un 4,3). I la millor nota? Un 6 per a la cuina.

L'arròs d'un altre dels concursants ha triomfat - TV3
L’arròs d’un altre dels concursants ha triomfat | TV3

La confrontació final, marcada per les crítiques cap al Juan

Al llarg de tot el programa, el protagonista havia estat el Juan sense cap mena de dubte. Les seves crítiques i les ganes constants de buscar les pessigolles han incomodat els rivals, que li han recriminat durant la confrontació final.

A mesura que han anat descobrint les notes que els havien posat els altres, s’han adonat que el propietari de Can Blanco ha puntuat a la baixa molt descaradament. Ell ha intentat defensar-se, però les justificacions no han convençut: “Estàs jugant i has puntuat baix per poder guanyar tu”, l’han criticat. Ell ha estat l’únic que ha suspès, per exemple en categories que els altres havien puntuat bé. 

Soc el dolent de la pel·lícula aquí? Jo no posaria un 10 mai”, ha dit entre riures. Mentre que els altres han anat amb el ganivet: “Tu saps comptar fins a 10? Trobo que és injust que hi hagi aquesta diferència de notes”. L’Anna no ha jugat gens net, li han dit, ja que consideren que també ha anat a guanyar sobretot pel que fa al segon rival de més nivell.

Tots han criticat les valoracions a la baixa que ha fet aquest concursant - TV3
Tots han criticat les valoracions a la baixa que ha fet aquest concursant | TV3

Finalment, el restaurant guanyador de la nit ha estat el Cal Ganso i, per tant, ha estat just perquè clarament era el millor dels quatre aspirants. Hi ha hagut tres canvis de nota, però això no ha alterat la classificació principal. El plat estrella ha estat, per això, el de l’Isaac d’El Brot. Una primera emissió del 2025 que ha agradat als teleespectadors.

Més notícies
Notícia: Mal rotllo a ‘Joc de cartes’: la casa dels horrors, crítiques i acusacions
Comparteix
El programa de Marc Ribas a TV3 ha sorprès amb moltíssima tensió en l'emissió a Tarragona
Notícia: Tarragona, escenari d’un ‘Joc de cartes’ amb espies i un error greu
Comparteix
En el vídeo promocional que ha emès TV3 ens adonem que el programa d'aquesta nit serà intens
Notícia: Un concursant setciències protagonitza ‘Joc de cartes’: “Volia tallar caps”
Comparteix
Les valoracions del Julià Vernet han estat baixes i carregades de prepotència en el programa de Marc Ribas a TV3
Notícia: El gall del Penedès serà protagonista de ‘Joc de cartes’
Comparteix
TV3 emetrà aquesta nit una nova entrega del concurs culinari de Marc Ribas

Comparteix

Icona de pantalla completa
Missing 'path' query parameter