El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La talla 42 de l’Elena ho peta en la segona gala d”Eufòria’

Sempre he sigut una dona de la talla 42 i mai he tingut referents de la talla 42, o sigui que estic molt contenta d’anar aquesta nit així [amb un bodi negre ajustadíssim], amb la talla 42″. Aquesta declaració de guerra a la dictadura de la talla 38 ha sigut un dels moments estrella de la segona gala de la segona temporada del programa estrella de TV3, Eufòria. La frase és de l‘Elena, una de les favorites que ja es perfilen en el concurs musical que atrapa l’audiència de la cadena de televisió pública catalana. I el terme favorita no és metafòric: malgrat que la jove mallorquina no ha acabat la nit amb el títol de favorita –que li ha pres al cap d’unes quantes actuacions una Sofia rutilant–, sí que ha ocupat durant bona part de la gala la cadira que salva els concursants de tots els perills.

De fet, l’Elena, un animal d’escenari, s’ha ficat els espectadors i el jurat a la butxaca amb la seva personalíssima versió de Vivir así es morir de amor, de Camilo Sesto i Nathy Peluso. Com ha dit Elena Gadel des de la tribuna del jurat, ha “jugat amb la mètrica” i s’ha fet seva la cançó, sense caure en l’error d’intentar imitar l’original. I el seu llenguatge corporal, amb una coreografia explosiva i desacomplexada, l’ha acabat de catapultar.

A més a més, sentir el mallorquí de l’Elena és un altre dels plaers del programa. Per exemple quan, en el resum de la seva setmana, se l’ha vist explicant a un coach l’anècdota divertidíssima que a casa seva no es canten nadales i en canvi sí que es canta aquesta peça durant les festes nadalenques, “quan ja s’acaba el cava”.

Però la segona gala d’aquesta temporada d’Eufòria també ha anunciat el naixement de dues possibles estrelles més: Sofia –la favorita de la nit per al jurat– i una també espectacular Alèxia, que ha cantat un Hopelessly devoted to you que ha transportat els espectadors fins al record de l’enyorada Olivia Newton-John, la mítica Sandy de Grease. Totes dues prometen molt i se les ha de seguir de cara a les pròximes gales.

Embolic amb el moment del sobre, una altra vegada

L’únic petit entrebanc de la nit –no comparable amb el de la setmana passada– ha sigut, novament, amb el moment del sobre misteriós. La direcció del programa vol afegir emoció als moments finals de cada gala amb una variació en les normes dels vots, tan decisives. Si la setmana passada el canvi va obligar a repetir una votació i va provocar el caos, aquest divendres el problema ha sigut l’explicació confusa que han fet els dos presentadors, Marta Torné i Miki Núñez, quan han obert el coi de sobre. El primer comentari de Núñez ha sigut “esteu com una cabra”, referint-se als seus caps amb una ironia carinyosa. Però el problema era que ningú acabava de captar el missatge. Les cares dels concursants, que no entenien res, eren un poema.

Al final, tot i que ha costat, s’ha aclarit: dels quatre nominats de la nit que anaven a parar a la zona de perill –tres per decisió del jurat i un més per indicació del VAR musical, Clara Luna i Jordi Cubino–, els coachs en podien salvar un. I dels tres que quedessin, el públic en salvaria dos, però només provisionalment: seran tota la setmana en la zona de perill i a l’inici de la gala 3, la setmana que ve, competiran entre ells i un caurà.

Nei: molt suport moral però no prou vots per salvar-lo

L’última fase de la gala ha sigut, com sempre, la més dura, perquè s’ha triat qui era l’eliminat. Dels quatre candidats inicials, els coachs han salvat l’Emmi. Han quedat a la rampa de sortida la Natàlia, el Jan –que ha anat a parar a la zona perill per una errada com a segona veu durant l’actuació de la Jim– i el Nei. Finalment, el públic ha decidit: el Nei ha sigut qui menys vots ha rebut del públic per salvar-lo, només un 14%, i ha hagut de dir adeu. Això sí, a la xarxa ha rebut molt suport dels espectadors, que han criticat la tria de la cançó que el programa havia fet per a la seva actuació –Loviu Baby, de Doctor Prats– i l’esgarrifós vestit cobert de peluixos que li han col·locat, que li afegia un aire terriblement infantil al seu aspecte ja de nen i que no el deixava bellugar-se amb naturalitat.

En el post-programa al mateix canal de Twitch d’Eufòria, el Nei s’ha lamentat de la peça que li havien triat per a l’actuació d’aquest divendres, que li ha semblat que no s’adaptava gens al seu perfil, tot i que ho ha intentat. Tanmateix, ha acceptat la derrota amb molta esportivitat.

‘Eufòria’, líder d’audiència indiscutible un dia més

Però deixant de banda els detalls a discutir i les opinions, que sempre afegeixen vida, el que està clar és que Eufòria continua sent un dels programes preferits pels espectadors catalans. Un total de 820.000 espectadors han seguit la segona gala i han col·locat TV3 líder del divendres, 6,5 punts per sobre de la segona opció, segons dades facilitades per la cadena de televisió pública catalana.

Més notícies
Quines cançons cantaran els concursants d'Eufòria a la Gala 2 - TV3
Així serà la segona gala d’Eufòria: novetats, favorit i cançons clàssiques
Notícia: Així serà la segona gala d’Eufòria: novetats, favorit i cançons clàssiques
Comparteix
TV3 anuncia que torna el preferit al concurs musical i revela quins temes interpretaran
Carol Rovira s'incorpora al jurat d'Eufòria - TV3
Carol Rovira s’incorpora per sorpresa al jurat d’Eufòria
Notícia: Carol Rovira s’incorpora per sorpresa al jurat d’Eufòria
Comparteix
La fins ara ‘coach’ d’interpretació passarà a valorar les actuacions amb Lildami i Elena Gadel
Mur i accés del recinte de la seu de TV3 (Televisió de Catalunya), a Sant Joan Despí / Jordi Borràs
Quatre noms televisius opten a dirigir TV3 a Madrid
Notícia: Quatre noms televisius opten a dirigir TV3 a Madrid
Comparteix
La direcció de la CCMA ja té els finalistes per a la delegació madrilenya
Danae Boronat, al capdavant del nou 'Zona Franca' - TV3
Així ha estat l’estrena de Danae Boronat al nou ‘Zona Franca’ de TV3
Notícia: Així ha estat l’estrena de Danae Boronat al nou ‘Zona Franca’ de TV3
Comparteix
La presentadora ha fet broma sobre el seu fitxatge 'in extremis' i ha deixat clar que aquest serà un programa feminista

Comentaris

  1. Icona del comentari de: 1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya a març 18, 2023 | 17:04
    1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya març 18, 2023 | 17:04
    Cantant xarnegades. Vagin a la merda l'Elena, els d'Eufòria i TV3. P.S. Si vols entrar a "MonPlaneta" has de clicar una de tres opcions escrites en la llengua dels, sota un avís també redactat en la mateixa llengua. El mateix passa amb el digital “LaRepública”. En aquestes webs de merda que menyspreen la llengua dels seus lectors no s’hi ha d’entrar castellans
    • Icona del comentari de: Anònim a març 19, 2023 | 07:50
      Anònim març 19, 2023 | 07:50
      Falta fibra a la dieta?
  2. Icona del comentari de: M.José a març 19, 2023 | 07:48
    M.José març 19, 2023 | 07:48
    I la notícia és la talla, quan no és un programa de models si no de música, això no acabarà mai...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa