El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ridícul en l’estrena d’Eufòria: un error tècnic molt greu espatlla la nit

L’estrena de la segona edició d’Eufòria ha estat molt intensa. El nivell musical dels concursants respecte a l’any passat ha augmentat considerablement, un càsting que ha millorat i del que han presumit durant tota la primera gala. “Quin nivell que tenim!” ha estat la frase que més s’ha repetit al llarg del programa, el que molts han lamentat que s’allargués fins més enllà de l’una de la matinada. L’audiència ha estat molt bona, un 22,4% de share que demostra que hi havia ganes del retorn del concurs. El pitjor de tot no plegat no ha estat la durada, però, sinó els greus problemes tècnics que han espatllat el final d’una gala que anava molt i molt bé.

Des del principi avisaven que la direcció havia escrit en un sobre una norma nova “que podria canviar-ho tot”. Tot just després de les primeres votacions del públic, Marta Torné i Miki Núñez han destapat el seu contingut i s’ha sabut que en aquella gala no eliminarien a quatre concursants com havien dit, sinó a tres. Això forçava a repetir les votacions i aquí començava el malson per a TV3. Twitter ràpidament s’ha omplert de crítiques ferotges cap a la cadena perquè l’aplicació per votar pel concursant que volien salvar no funcionava.

TV3 queda en ridícul per l’error en l’aplicació per votar

L’error s’ha mantingut durant uns minuts que s’han fet eterns per als presentadors, que es veien forçats a reconèixer en directe que tenien un problema greu. Sense els vots de la gent, l’emissió no podia continuar i no se sabria qui volien que se salvés. En la primera votació s’havien salvat dos concursants i s’ha sabut quin percentatge havien rebut els quatre últims. És per això que molts teleespectadors els recomanaven que fessin cas als primers resultats, que els donessin per vàlids i s’oblidessin d’aquesta segona votació fallida.

Els primers percentatges han acabat estat els definitius - TV3
Els primers percentatges han estat els definitius | TV3

El Domènec i l’Emmi eren els primers salvats, el que automàticament feia que els quatre que quedaven fossin els eliminats. La cadena volia posar-hi emoció i van llegir el sobre que deia que salvarien a un altre. El problema és que no volien aprofitar les votacions que ja s’havien fet, en volien unes altres… i aquest va ser l’error, ja que el sistema ha col·lapsat i han quedat en ridícul: “Un moment, un moment. A plató el públic ens diu que no els funciona l’aplicació i imaginem que a casa vostra tampoc. Tenim els serveis tècnics treballant en això, evidentment, i suposo que ho arreglarem. Anem a connectar amb la companya que analitza les xarxes, a veure com ha rebut la penya aquesta sorpresa mentre intentem solucionar-ho, perquè això s’ha de resoldre”, deia la Marta Torné. Davant d’aquest fiasco, l’altre presentador intentava treure’n ferro i feia broma, tot indicant que potser els tècnics del programa no sabien que hi hauria una segona votació: “Si anem canviant coses a mig programa… No fotis que ara no funciona l’aplicació”. “Potser és que ells, els tècnics, tampoc no ho sabien?”, va etzibar la Marta per intentar justificar-los.

De seguida deia la presentadora que havien arreglat el problema, una mentida com una casa que la gent present a plató ha negat amb un “no” impactant. Davant d’això, han hagut de reconèixer que s’estaven plantejant recuperar els percentatges anteriors i premiar la persona que havia rebut més vots entre ells. “Ens comuniquen que no es pot resoldre aquesta incidència, que hi ha gent que ha pogut votar però hi ha d’altres que no ha pogut i no seria just. Com que tenim unes votacions anteriors, la persona més votada entre els quatre serà la que continuaria en el programa perquè hem d’acabar l’emissió en algun moment i no podem estar tota la matinada. Tenim els percentatges”. Aquí arribava un altre moment criticat, quan deien que l’Ethan havia estat el concursant menys votat d’una manera molt gratuïta. Finalment, la Jim va sortir beneficiada de l’error tècnic i va convertir-se en la concursant número 13 per sorpresa.

La Jim s'aprofita de l'error tècnic i se salva - TV3
La Jim s’aprofita de l’error tècnic i se salva | TV3

Els teleespectadors, furiosos per l’error tècnic a l’estrena d’Eufòria

Els tuits en què la gent es queixava dels errors de l’aplicació han omplert les xarxes socials, una indignació que alguns han aprofitat per carregar contra TV3. “Quin ridícul” ha estat el comentari més repetit.

La Carol Rovira s’estrena al jurat i els concursants sorprenen amb actuacions d’alt nivell

Deixant de banda el polèmic final, la resta de l’emissió havia estat molt i molt bé. Les actuacions han estat d’un nivell altíssim per tractar-se de la primera gala, el que han premiat des del jurat. Hi ha hagut discrepàncies amb els professors, el que s’ha evidenciat quan el coach de coreografia ha criticat la Carol Rovira, l’Elena Gadel i el Lildami: “Volem salvar el Nei i diem que no estem d’acord amb els arguments que ha donat el jurat aquí”. Els coach l’han salvat a ell, al Carlos i a l’Alèxia malgrat els petits errors que havien comès en les seves respectives actuacions. La decisió del VAR musical, per la seva banda, ha decidit nominar l’Hèctor per culpa dels cors desastrosos que havia fet a un dels companys.

Carol Rovira s'estrena al jurat d'Eufòria - TV3
Carol Rovira s’estrena al jurat d’Eufòria | TV3

Les actuacions han estat molt bones i s’han vist concursants molt segurs de si mateixos malgrat estar actuant davant de tant públic per primera vegada. Ha destacat el talent de la Carla, amb una potència de veu increïble que fa que sembli impossible que en la primera edició es quedés a les portes de concursar-hi. La Clàudia és la més jove i també una de les millors del grup amb el que ha cantat, el que li ha reconegut l’Elena Gadel des del jurat: “Has estat una mica alta d’afinació, però m’és igual perquè ets un animal i un huracà. Ens has de regalar moltes més actuacions”. El Tomàs, per la seva banda, promet deixar moments molt bons en el concurs. Ell havia d’interpretar un tema d’Elvis Presley i des de direcció el feien entrar a plató amb un cotxe clàssic. Ningú no diria que té 17 anys, tenint en compte la maduresa vocal que ha demostrat.

Han volgut fer protagonista a la Natàlia, una noia intensa que assegura tenir connexió amb la lluna. Amb molta presència escènica i seguretat en si mateixa, només li han recomanat que no mantingui el mateix registre vocal tota l’estona. Una de les millors valoracions l’ha rebut el Jan, segurament el concursant amb la veu més dolça. La Carol Rovira s’ha quedat sense paraules i simplement li ha dit un “ens ha encantat” que ho ha resumit perfectament. Finalment, s’ha de destacar la potència de l’Elena, una concursant que ens atrevim a dir que podria arribar al Top 3 d’aquesta edició. “Un drama amb potes” apassionada del cabaret que ha fet una actuació de 10 i ha demostrat que és una autèntica showwoman: “Transmet tan bon rotllo, crees un somriure fàcilment… Increïble”, ha destacat el Lildami totalment captivat.

L'Elena és una de les preferides d'aquesta edició - TV3
L’Elena és una de les preferides d’aquesta edició | TV3

Els teleespectadors s’han mostrat molt satisfet amb el càsting, però no han dubtat en criticar certs aspectes del programa. Deixant de banda els errors en la votació, alguns han criticat que només hi hagués cinc cançons en català (encara que almenys no van cantar-ne cap en castellà). El vestuari ha semblat ridícul perquè hi havia massa colors i tampoc no han convençut els presentadors, als qui han acusat d’estar massa sobreactuats. Sigui com sigui, l’audiència ha estat bona i ara la cadena ja sap quins són els punts fluixos d’una edició que promet.

Més notícies
Marta Torné parla dels problemes amb el català a 'Eufòria' - Catalunya Ràdio
Marta Torné se sincera sobre els problemes amb el català a ‘Eufòria’
Notícia: Marta Torné se sincera sobre els problemes amb el català a ‘Eufòria’
Comparteix
La presentadora també ha reconegut que aquesta nova edició "tindrà encara més nivell" que la primera
Carol Rovira s'incorpora al jurat d'Eufòria - TV3
Carol Rovira s’incorpora per sorpresa al jurat d’Eufòria
Notícia: Carol Rovira s’incorpora per sorpresa al jurat d’Eufòria
Comparteix
La fins ara ‘coach’ d’interpretació passarà a valorar les actuacions amb Lildami i Elena Gadel
La productora d'Eufòria es defensa després de la demanda de Mainat - TV3
‘Eufòria’ presenta els 16 concursants de la segona edició
Notícia: ‘Eufòria’ presenta els 16 concursants de la segona edició
Comparteix
TV3 ha escollit els nois i noies que formaran part del concurs musical i han fet que expliquin com són
Triquell se sincera a 'Al Cotxe!' - TV3
El Triquell d’Eufòria: “En els càstings em trobava en una fase depressiva”
Notícia: El Triquell d’Eufòria: “En els càstings em trobava en una fase depressiva”
Comparteix
El finalista de la primera edició reconeix que ha encadenat diversos problemes de salut mental

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Boku. a març 11, 2023 | 10:26
    Boku. març 11, 2023 | 10:26
    Ja veig que no veient cap programa de TV (de cap canal) no em perdo absolutament res.
  2. Icona del comentari de: Xani a març 11, 2023 | 11:20
    Xani març 11, 2023 | 11:20
    Doncs a mi, malgrat els problemes tècnics, m'ha agradat molt. I ha estat molt emocionant. Molt bon nivell. Els presentadors també ho han fet força bé. En aquest programa vull felicitar a Tv3. Tot i que no m'agraden altres programes que hi ha
  3. Icona del comentari de: ton c. a març 11, 2023 | 12:32
    ton c. març 11, 2023 | 12:32
    Digueu-me e alguna tele que no erri?
    • Icona del comentari de: Laquelerratambé a març 11, 2023 | 15:37
      Laquelerratambé març 11, 2023 | 15:37
      Sí, però saben improvitzar millor
      • Icona del comentari de: ton c. a març 11, 2023 | 17:38
        ton c. març 11, 2023 | 17:38
        ah si?, me´n diu una?
  4. Icona del comentari de: Anselm Llull a març 11, 2023 | 15:09
    Anselm Llull març 11, 2023 | 15:09
    Una TV3 catalana? Ni una cançó en la nostra llengua. Adéu, Eufòria. Adéu, TV3.
  5. Icona del comentari de: Xsvier a març 11, 2023 | 20:14
    Xsvier març 11, 2023 | 20:14
    L'Anselm deu està sord hi va haver cançons en català poques potser. L'havanera en va ser una molt ven cantada en català per una jove nascuda a Armènia.
  6. Icona del comentari de: Xsvier a març 11, 2023 | 20:24
    Xsvier març 11, 2023 | 20:24
    El ridícul el feu els diaris digitals com es vostre amb aquests sonors titulars. Era un programa en directe i només començar el realitzador ja va fer màgia presentan els moviments dels cantants movent-se per tot el plató.
  7. Icona del comentari de: Carolina a març 24, 2023 | 12:13
    Carolina març 24, 2023 | 12:13
    El segon programa de euforia no vaig poder votar ,no anava be

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa