La primera semifinal de Cuina com puguis ha enfrontat la Marta Torné i el Joel Díaz, els guanyadors dels seus respectius duels anteriors. El Marc Ribas tenia clar, des del principi, que la presentadora d’Eufòria era la clara preferida… i no s’ha equivocat massa. El concurs de cuina els ha proposat un repte, haver de preparar una recepta a la seva lliure elecció amb els ingredients que trobessin a les seves neveres. El problema? Que els han intercanviat el contingut i això ha perjudicat clarament l’humorista, ja que la Marta pràcticament no hi té res al rebost: “Amb això és impossible fer res”, ha lamentat ell.
Això sí, li han permès escollir l’ingredient principal i ha enviat a la seva rival un plat de sardines amb el que ell no sabia què fer-ne. La jugada no li ha sortit gaire bé, per això, ja que no comptava que la família de la Marta té per costum cuinar bastant aquest plat a casa i en té experiència. Tampoc no ho ha fet gaire bé mentre cuinava, ja que el presentador ha hagut d’ajudar-lo i aconsellar-lo que canviés d’idea perquè havia pensat quelcom massa fàcil. Mentrestant, la Marta es mostrava decidida… encara que, en un moment donant, gairebé la fa grossa en confondre la farina i el sucre.

El Joel Díaz s’ha posat molt nerviós quan li han dit que li quedava poc temps i, a més a més, la truita se li ha trencat per la meitat i ha hagut d’improvisar. Què ha fet? Convertir aquella barreja en un remenat que ha quedat amb una pinta bastant dolenta. Els membres del jurat han rigut molt quan han tingut el plat davant: “Merda, merda i merda. Ho estic passant molt malament“, se l’ha sentit dir a ell.
En comparar una elaboració i l’altra, han tingut clar quina era la millor: “Visualment, en el plat de la Marta tenim un plat de persona i en el del Joel, un plat de gos. Això sembla caigut del sostre”. Quan ho han tastat, però, el Marc Ribas s’ha sorprès perquè tenia més gust que les sardines de la Marta que tan bona pinta tenien: “La cocció de les verdures estava prou bé i no estava tan greixós com semblava, Joel. De la Marta m’esperava més, crec que podries haver-ne tret més rendiment. Ara bé, estèticament te’l compro moltíssim perquè te’l podries trobar en un restaurant. Has estat resolutiva i has preparat una maionesa casolana”. Per tot això, ella ha estat la justa guanyadora.

El Joel Díaz, el principal perjudicat durant la segona prova del Cuina com puguis
Després ha arribat la segona prova, en la qual un i altre havien de replicar una fideuà sense saber ben bé la recepta. A la Marta se l’ha vist molt més tranquil·la i amb els passos al cap, mentre que el seu contrincant anava mirant què feia per imitar-la. També cal dir que ell ho tenia més complicat d’entrada, ja que li han canviat els estris de cuina tradicionals per uns de perruqueria. Veure’l barrejar amb una pinta ha estat curiós, sí.
És en aquest punt del programa quan els fan preguntes sobre gastronomia que els permeten poder estalviar-se una guitza. Qui pitjor ho ha tingut ha estat el Joel, una altra vegada, ja que ha perdut tres de les quatre preguntes. Ha acabat amb uns guants incòmodes a les mans, un collar de campana de gos al coll i unes brides a les cames que li impedien caminar gaire bé. La Marta, en canvi, ha hagut d’acabar el plat amb un pal d’escombra travessat a les espatlles.

Cap de les dues fideuà no tenia un sofregit molt ben fet, però la Marta Torné ha encertat millor les quantitats i això l’ha ajudat a oferir un millor color i un millor resultat. Els membres del jurat han tingut clar que havien de premiat que hagués integrat bé els ingredients, cosa que no havia fet el Joel. Això sí, li han reconegut el mèrit perquè no ho havia tingut fàcil per cuinar: “Visualment ha estat digne, encara que torna a ser un plat de pasta de pis d’estudiants. Veig que aquesta és la teva especialitat”, li han dit.

La Marta Torné ha estat l’escollida com a guanyadora d’aquest duel i, per tant, s’ha guanyat passar a la gran final d’aquesta primera temporada. Encara no se sap qui serà el seu rival, així que caldrà esperar per veure qui l’acompanya en l’últim programa.