El tercer check a WhatsApp: què indica i quan apareixerà?

Els responsables de l’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp -propietat de Meta, l’antiga Facebook- segueixen modificant l’aplicació per introduir-hi millores, sobretot en la seguretat. Per això, els responsables han filtrat la possibilitat que s’afegeixi un tercer check als dos que ja coneixem. Aquest tercer check serviria per indicar que s’ha fet una captura de pantalla en les converses grupals, cosa que segons WhatsApp augmentaria la privacitat i la protecció de dades.

Com funcionen els checks de WhatsApp?

  • Un sol check sense color blau significa que el missatge ha estat enviat però no rebut. Apareix si el receptor té el telèfon apagat o en aquell moment no té accés a Internet o dades que li permetin rebre el missatge.
  • Si apareixen els dos checks podem saber que el missatge li ha arribat al receptor encara que no sabrem si l’ha llegit. Si aquests dos elements apareixen en blau, el missatge ha estat llegit. Això pot no complir-se si el receptor té desactivada l’opció perquè ningú sàpiga si ha llegit els missatges

El tercer check no està disponible ni tan sols en la funció Beta, la que permet als usuaris tenir accés anticipat per provar una nova versió de WhatsApp Web. Amb la versió beta per a diversos dispositius es pot utilitzar els teus dispositius vinculats sense necessitat de tenir el telèfon connectat.

Si surt endavant, el tercer check indicaria al xat de grup el següent missatge: “L’usuari X ha realitzat una captura de pantalla. Per la seva seguretat no proporcioni cap mena d’informació personal, vostè podria ser víctima d’un frau o extorsió”.

L’aplicació sempre ha cuidat la seguretat dels missatges, per exemple amb eines com el xifratge d’extrem a extrem de WhatsApp que s’usa quan envies un missatge a una persona. El xifratge d’extrem a extrem garanteix que només tu i la persona amb qui et comuniques puguin llegir o escoltar el que s’envia, i que ningú més, ni tan sols WhatsApp, pugui fer-ho.

Nou comentari