Quico Sallés, ‘Periodista de l’any’ per la demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes

La demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya concedirà el Premi Periodista de l’Any 2019 al redactor del Món Quico Sallés, “per la seva feina com a reporter incansable durant l’any 2019, especialment, per la cobertura del judici al procés independentista català”. El Premi d’Honor 2019 serà per al periodista i escriptor manresà Josep Tomàs Cabot, “com a mostra de reconeixement a una vida dedicada a les lletres”.

Els dos guardons s’afegeixen als premis anuals Plata i Plàtan que concedeix la Demarcació Catalunya Central amb l’objectiu de premiar i/o donar un toc d’alerta a persones o institucions que hagin afavorit la tasca periodística, o bé, l’hagin entorpit. El Premi Plata 2019 serà per a Antonio Carmona, portaveu de Renfe, per “la seva  professionalitat i la bona disposició a l’hora d’atendre els periodistes des del servei de premsa de la companyia en un any especialment difícil pels accidents que hi va haver”. El Premi Plàtan 2019, per la seva banda, és per a Damià Badia i el Baxi Manresa “per la política de comunicació que té el club, i amb l’objectiu que el premi sigui un incentiu per refer la bona sintonia amb els mitjans de comunicació”.

Els quatre premis es lliuraran el 24 de març en el marc del cicle “Pessics de Vida”, amb la periodista Rosa Maria Calaf. L’acte se celebrarà a la sala d’actes del Centre Cultural el Casino de Manresa i començarà amb una conversa entre el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, i la convidada. A continuació, es farà entrega dels guardons.

Nou comentari