El Món
‘Eufòria’ arrenca amb fortes crítiques per introduir l’anglès exageradament

TV3 volia atreure el públic jove amb Eufòria i ho ha aconseguit: un 30,4% de quota de pantalla en els espectadors d’entre 13 anys i 24. Feia molt de temps que demanaven a la cadena de televisió pública catalana un programa d’aquestes característiques: un talent show musical, amb actuacions en directe, una bona posada en escena i un càsting cridaner. Tot això té el programa que han estrenat aquest dijous, en el que han fet un resum del procés de selecció multitudinari que han seguit per trobar els 90 primers finalistes.

Han recorregut Catalunya per trobar la millor veu del país entre perfils de tot tipus. Sorprenia veure gent de més de 40 anys entre els aspirants, així com d’altres molt joves amb els cabells tenyits de colors estridents. Hem vist una xarcutera, un manicurista, un suec i un coreà catalanitzats, una estrella de Twitch… Els petits fragments i les converses que anaven mostrant entre ells demostren que hi haurà personatges que faran parlar.

El presentador del programa 'Eufòria', de TV3, Miki Núñez
El presentador del programa ‘Eufòria’, de TV3, Miki Núñez

El llenguatge col·loquial i el bon rotllo han estat presents durant tota l’emissió, la que ha estat marcada per una actuació brillant del presentador, de Miki Nuñez. El cantant de Terrassa, conegut per passar per Operación Triunfo i Eurovisió, mai no havia presentat un programa de televisió. Ara bé, semblava que ho ha fet tota la vida. Content, simpàtic i molt tendre amb els concursants que ara viuen el que va experimentar ell fa només tres anys.

Entre els aspirants hi ha cantants de tota mena i estils. El nivell no sembla gaire alt o, almenys és aquesta la sensació inicial després de veure petits fragments de la primera fase del càsting. Tenen quatre o cinc veus que destaquen, sí, però sembla que tots requeriran l’ajuda dels coaches.

La mania del coreògraf de parlar en anglès… tot i ser catalanoparlant

El coreògraf del programa 'Eufòria', de TV3, Albert Sala, amb alguns dels participants
El coreògraf del programa ‘Eufòria’, de TV3, Albert Sala, i, a sota, amb alguns dels participants

Precisament ells han acabat sent protagonistes de la xarxa en aquesta primera nit d’emissió, concretament per l’Albert Sala, el professor de coreografia. En la seva presentació deia: “Tinc moltíssimes ganes d’aportar-hi tota la meva experiència de l’estranger” i això està molt bé, encara que pocs s’esperava que traslladés els seus coneixements d’altres països… deixant anar frases en anglès tota l’estona. Els teleespectadors han acabat totalment farts i s’han arribat a mostrar enfadats en considerar que no era necessari. Una mica està bé, però realment el resultat era tan exagerat que acabava molestant.

Molt bona audiència entre els joves

Deixant aquesta primera polèmica de banda, el que és cert és que el programa va agradar i força. De fet, va tenir una audiència de mitjana de 250.000 espectadors i una audiència acumulada de 498.000. Aquestes xifres li van donar una quota de pantalla del 13,6%. I, segons fonts de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), la màxima audiència va ser entre el públic juvenil, que tant busca TV3, ja que en la franja d’edat d’entre 13 anys i 24 va tenir un 30,4% de quota. 

El cas és que el programa promet espectacle i comencen a sonar alguns noms amb més força que altres. Queda clar que n’hi haurà cinc o sis finalistes amb molta superioritat a la resta, el que caldrà veure si és positiu o no per a l’emissió. Dijous vinent emetran la segona fase del càsting, en la que hauran d’escollir els 15 candidats finals entre els 40 que han passat la primera eliminació. L’expectació pot anar in crescendo.

Els 'coaches' (i jurat) del programa 'Eufòria', de TV3
Els ‘coaches’ (i jurat) del programa ‘Eufòria’, de TV3

Comentaris

 1. Icona del comentari de: JordiP a març 04, 2022 | 19:20
  JordiP març 04, 2022 | 19:20
  Ho vaig seguir una estona i em va semblar una mala còpia de la pitjor època de OT en TVE.
 2. Icona del comentari de: Tècnic a març 05, 2022 | 00:26
  Tècnic març 05, 2022 | 00:26
  Us eu fixat amb la quantitat de publicitat en castellà que fan a TV3? en poc temps ha augmentat una barbaritat, prenem nota dels anunciants que reneguen de la nostra llengua, oi que si?.
 3. Icona del comentari de: EldeGràcia a març 05, 2022 | 08:42
  EldeGràcia març 05, 2022 | 08:42
  La millor televisió, la que es troba apagada; i TVE3, millor tancada.
  • Icona del comentari de: Frank a març 27, 2022 | 19:36
   Frank març 27, 2022 | 19:36
   Cuanta razón tiene usted !

Nou comentari

Comparteix