És època de calçots, i el que no pot faltar de cap de les maneres en una bona calçotada és una exquisida salsa romesco. Feu-la a casa!
INGREDIENTS
- Mitja cabeça d’alls
- 25 ametlles torrades
- 25 avellanes torrades
- 3 nyores
- 300 gr.. de tomàquets madurs
- Uns 100 gr.. d’oli d’oliva verge
- Mitja cullerada de vinagre de Xerès
- 1 llesca de pa
- Sal i pebre blanc
ELABORACIÓ
Traieu la pols de les nyores, obriu-les i traieu les llavors. Poseu-les en un recipient cobertes d’aigua uns 30 minuts. Coleu-les i separeu la polpa. Reserveu.
Renteu els tomàquets i separeu uns grans d’all. No ho peleu. Poseu-ho en una safata de forn, i gratineu-ho el més amunt possible uns 7 minuts. Doneu-los la volta, i deixeu coure 3 minuts més, fins que estiguin tous. Reserveu-los, i quan estigui freds, peleu-los.
Torreu una llesca de pa sense que es cremi.
En un got de batedora elèctrica, poseu els tomàquets, els alls, el pa i les nyores. Afegiu les avellanes, les ametlles el vinagre, la sal i el pebre blanc. Bat-ho una mica.
Mentre, aneu afegint oli poc a poc, i batre-ho fins que quedi una pasta homogènia.
Guarde-ho a la nevera en un pot tancat fins el moment de menjar!