S’anomenen aliments de calories negatives aquells que el nivell de calories és suficientment baix però que alhora ens proporcionen energies, ajudant torn a perdre pes. Una bona comparació amb aquests aliments seria l’aigua, encara que no alimenta. Tot i això, com que no aporta calories el nostre cos ha de fer un esforç per processar-la, de manera que el nostre organisme ha de gastar energies.
Per fer aquesta dieta s’ha de tenir en compte no només alimentar-se amb ingredients de calories negatives, ja que ens faltarien energies i nutrients. Sempre s’ha de tenir en compte que l’organisme necessita tots els nutrients que li podem facilitar per funcionar al 100%, ja que cada aliment li proporciona uns beneficis que no ho fan altres. Això s’aconsegueix amb menús equilibrats que inclogui altres aliments necessaris per al correcte funcionament del nostre organisme.
Aliments de calories negatives:
Verdures: espàrrec, mongeta verda, bleda, cols de Brussel·les, col, pastanaga, coliflor, api, rave, cogombre, pèsol, col xinesa, porro, enciam, xicoira, espinacs i tomàquet.
Fruites: poma, móra, nabiu, llimona i llima i gerd.
Espècies i herbes: canyella, clau d’olor, coriandre, llavors de lli, all, gingebre, ceba i julivert.
Consells per seguir la dieta negativa:
1. Evita menjar en excés aquests aliments, ja que els seus compostos en grans quantitats podrien tenir efectes negatius en la salut.
2. Programa 5 o 6 àpats diaris, i inclou més d’aquests aliments en els 2 o 3 dies de desintoxicació.
3. Menja a poc a poc i mastega bé.
4. Procura menjar els aliments crus, s’aprofita al màxim les seves propietats.
5. Quan la desintoxicació finalitzi és important adoptar una dieta saludable i equilibrada.
Més beneficis dels aliments de calories negatives:
1. Activen el metabolisme.
2. Ajuden a controlar els nivells de sucre en la sang.
3. Augmenten els nivells d’energia.
4. Milloren la digestió i contribueixen a la neteja del colon.
5. Depuren el fetge.
6. Lluiten contra la retenció de líquids i redueixen la inflamació.
7. Redueixen els nivells de colesterol a la sang.
8. Contribueixen a una bona salut del cabell i la pell.
9. Milloren la concentració.