La kale, coneguda també com a col arrissada, és molt popular a Europa i encara que als Estats Units va arribar als 1980, en els darrers anys, ha guanyat molta popularitat per les seves propietats i el seu boom entre celebrities. Aquest vegetal concentra vitamines i minerals en grans quantitats, per aquest motiu la kale s’ha convertit en la verdura reina dels superaliments.
En una porció d’aquesta verdura concentra més calci que la llet, més ferro que la carn, a més d’una elevada presencia de vitamina C, K i A. La Kale conté també propietats anticancerígenes i desintoxicants, que netegen fetge i sang. De la família del bròquil, la coliflor i la col, té diverses varietats, però en comú coincideix a tenir fulles cruixents i fibroses, a més d’un sabor únic i molt especial.
La kale es pot menjar sola, en amanides, guisats, es pot cuinar al forn o saltejada amb oli d’oliva, també en entrepans. Per beneficiar-te dels seus múltiples beneficis es recomana menjar la mida d’una tassa i mitja dues vegades a la setmana, després de ser rentada i si és possible fer-li un massatge a les fulles una estona per fer-les una mica més suaus. Anem a veure les propietats més importants: