MónEconomia
Els catalans es gastaran uns 40 euros per persona en petards per Sant Joan

El sector de la pirotècnica espera facturar 17 milions aquesta campanya de Sant Joan. Amb aquestes dades es recuperarien les xifres que va aconseguir el sector abans de la pandèmia. Tal com ha assegurat l’Associació de Comerciants de Focs Artificials d’Espanya (ACFAE) en un comunicat aquest dijous, es preveu que s’instal·laran més de 1.000 punts de venda i 3.000 contractacions per a aquesta revetlla de Sant Joan. Tot i això, aquesta pujada de la facturació no només anirà lligada a l’augment de vendes sinó a la pujada dels costos per la inflació, així com les taxes i els impostos. Tot i això, preveuen que els ciutadans tingui una despesa mitjana d’uns 40 euros en pirotècnia en aquesta revetlla de Sant Joan.

“El consumidor a Catalunya basa la seva compra cada cop més en productes infantils i familiars, adquirint lots preparats específicament per a cada segment d’edat”, explica Jordi Brau, secretari d’ACFAE. D’aquesta manera, doncs, el consum de coets cada any es veu reduït a favor del consum de bateries, que són petits espectacles pirotècnics d’efectes multicolors on l’efecte està més controlat i la forma d’ús és molt senzilla. Les famílies acaben optant per conjunt de diferents petards que els coets clàssics per l’espectacle que generen.

Màxima precaució pel risc d’incendi

El sector de la pirotècnica s’ha reunit recentment amb Protecció Civil per establir un missatge consensuat davant de la situació d’emergència climàtica actual per prevenir riscos, sobretot de cara als incendis. Per això, han insistit que a les zones rurals és important tenir una cura especial amb els voladors, que es podran utilitzar en espais segurs habilitats per part dels municipis i, en cas de no existir, es buscarà un espai allunyat de la zona de vegetació. Tant l’administració com el sector s’han emplaçat una nova reunió d’aquí a 15 dies per fer seguiment de la situació climàtica.

Més notícies
Un bloc de pisos a Barcelona / ACN
Cau un 1,2% la compravenda d’habitatges a Catalunya al febrer
Notícia: Cau un 1,2% la compravenda d’habitatges a Catalunya al febrer
Comparteix
En comparació amb el gener del mateix 2023, es van firmar un 11,3% menys d'operacions
Un edifici d'habitatges al barri de Sants, a Barcelona / ACN
La compravenda d’habitatges a Catalunya creix un 14,7% el 2022
Notícia: La compravenda d’habitatges a Catalunya creix un 14,7% el 2022
Comparteix
Sis de cada 10 compravendes a Catalunya es fan a Barcelona
Imatge d'arxiu d'una terrassa de bar a Barcelona / David Zorrakino - Europa Press
El sector serveis és el component més preocupant per controlar la inflació
Notícia: El sector serveis és el component més preocupant per controlar la inflació
Comparteix
De Guindos ha assegurat que la inflació continuarà baixant durant els pròxims mesos a Europa
Un cotxe elèctric endollat a un carregador / PIxabay
L’Estat, a la cua d’Europa en implantació del cotxe elèctric
Notícia: L’Estat, a la cua d’Europa en implantació del cotxe elèctric
Comparteix
La penetració dels cotxes electrificats al mercat automobilístic espanyol és menys de la meitat de la mitjana comunitària, a la par amb Hongria o la República Txeca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa