El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Setmana tràgica al Pirineu: dos esquiadors morts i un rescat d’alt risc
  • CA

Setmana tràgica a les pistes d’esquí catalanes. Dos esquiadors han mort i dos més han hagut de ser rescatats pels serveis d’emergència després de patir un caiguda a la Vall Fosca. El primer accident va tenir lloc el dijous a l’estació d’esquí de Baqueira Beret (Lleida). Un esquiador va morir després de quedar “greument ferit” per una caiguda en una pista tancada a última hora de la tarda. Va ser rescatat per l’equip de pistes i traslladar en helicòpter a la l’Hospital de Vielha, on va morir poc després.

El dissabte un altre esquiador va morir a Espot (Lleida) després de sortir de la pista i xocar contra un arbre. Segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), l’impacte li va provocar ferides molt greus i els serveis mèdics no van poder fer res per salvar-li la vida.

Rescat a la Vall Fosca

Els Bombers de la Generalitat i de la Vall d’Aran han rescatat dos esquiadors de muntanya ferits després de patir una caiguda a la Vall Fosca, al Pallars Jussà. Un grup d’esquiadors va alertar els serveis d’emergència després que dos dels seus companys havien patit un accident i els havien deixat immobilitzats a l’estany de Saburó, a més de 2.500 metre d’altura, perquè no es podien moure per les ferides que havien patit.

Efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers i del SEM va organitzar un dispositiu de rescat a peu i van poder arribar fins als ferits cap a les 2.00 de la matinada. Després de comprovar que un dels esquiadors estava greu per una fractura de pelvis i presentava símptomes d’hipotèrmia, l’equip de rescat va demanar ajuda als Bombers d’Andorra, que va enviar un helicòpter per evacuar-lo a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

L’altre esquiador, que tenia una lesió al turmell, va passat la nit al lloc de l’accident amb dos membres del GRAE i dos dels seus companys, mentre que la resta de l’equip de rescat va anar al refugi de Colomina per fer-hi nit. Un helicòpter dels Bombers l’ha traslladat aquest diumenge al matí a l’heliport de la Pobla de Segur, des d’on ha estat derivat a l’hospital de Tremp. El grup que ha passat la nit al refugi ha estat evacuat hores després.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Excursionista veterà. a febrer 06, 2022 | 15:45
    Excursionista veterà. febrer 06, 2022 | 15:45
    Amics, la muntanya és perillosa, no es cosa de jugar-hi. Jo me n`he sortit, però menystenir el risc exposa a deixar-hi la pell. Compte!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa