El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un senglar ataca una nena al mig de la platja de Cadaqués
  • CA

Un senglar va atacar una nena de 10 anys i la va ferir a la cama esquerra a la platja Gran de Cadaqués (Alt Empordà) el dilluns al vespre. En aquell moment, la zona estava plena de gent. Una ambulància del SEM la va traslladar al CAP de Cadaqués poc després de les deu de la nit, però en veure les ferides incisives, que podrien haver estat causades per l’ullal de l’animal, can decidir traslladar-la a l’hospital de Figueres on se li van fer les cures definitives i passada la mitja nit se li va donar l’alta mèdica. L’alcaldessa de Cadaqués, Pia Serinyana, ha afirmat que tenen un “problema greu” amb els senglar que baixen al nucli urbà, sobretot a l’estiu quan troben menys aigua i menjar a la muntanya, i demana que no se’ls alimenti.

Cadaqués, el poble més buscat a internet pels catalans

Un amic de la família de la nena, Benjamí Martínez, ha explicat que a quarts de deu de la nit la menor estava jugant, acompanyada de tres infants més, a un extrem de la platja Gran. Va ser aleshores quan van veure baixar un senglar que es va apropar on eren ells. Els menors es van espantar i van arrancar a córrer però el senglar va envestir la nena de 10 anys i la va ferir a la cama esquerra.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va rebre l’avís poc abans de les deu de la nit. Fins al lloc s’hi va desplaçar una ambulància que va traslladar la petita en estat menys greu al CAP de la població per fer-li la primera atenció mèdica. Des d’aquí, una ambulància de suport vital bàsic la va portar a l’hospital de Figueres on, un cop fetes les cures, va rebre l’alta aquesta mateixa nit cap a tres quarts d’una de la matinada, segons fonts de Salut.

Animals acostumats a les persones

Aquesta és una situació que cada vegada es repeteix més a cadaqués, ja que els senglars s’apropen a la gent per intentar que els donin menjar, ja que algunes persones els alimenten. “Els animals s’acostumen i llavors ja no tenen por a les persones”, ha assegurat l’alcaldessa. Serinyana, ha lamentat els fets: “Hem parlat amb els familiars de la nena i estan molt preocupats perquè és una ferida important. Aquests animals tenen ullals que poden fer molt mal i és el que va passar. La nena està molt espantada, i els pares també”.

Més notícies
Busquen un jove que hauria desaparegut després d’entrar a l’aigua a Cadaqués
Notícia: Busquen un jove que hauria desaparegut després d’entrar a l’aigua a Cadaqués
Comparteix
Els serveis d'emergències han rebut l'alerta a les 5.19 de la matinada
Mor una dona de 70 anys en caure per un penya-segat a Cadaqués
Notícia: Mor una dona de 70 anys en caure per un penya-segat a Cadaqués
Comparteix
L'accident ha passat a la zona del camí de ronda
Localitzen en un veler el jove de 25 anys que buscaven a Cadaqués
Notícia: Localitzen en un veler el jove de 25 anys que buscaven a Cadaqués
Comparteix
Els serveis d'emergències havien rebut l'alerta de matinada després que el banyista entrés a l'aigua i no en sortís
Un submarinista mor a Cadaqués
Notícia: Un submarinista mor a Cadaqués
Comparteix
Un turista francès de 46 anys, la víctima

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a agost 02, 2022 | 19:41
    Ricard agost 02, 2022 | 19:41
    Cal agrair-ho als imbècils que donen menjar als senglars per passiva o per activa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa