El cap dels Mossos enllesteix una instrucció per fer “desocupacions” sense passar pel Jutjat

El comissari dels Mossos adapta les ordres de Fiscalia

Noves ordres als Mossos per actuar davant “ocupacions delinqüencials”. El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, està enllestint una instrucció interna per actuar en “desocupacions” ràpides sense necessitat de passar pel Jutjat. Així ho ha explicat, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, en una visita institucional a l’Hospitalet del Llobregat, amb la seva alcadessa, Núria Marin. La instrucció és una adaptació per a la policia catalana de la Instrucció de la Fiscalia General de l’Estat difosa ara fa tres setmanes.

 

 

Segons ha apuntat el mateix conseller, per poder actuar sense intervenció judicial hi ha d’haver una denúncia penal o civil del perjudicat i cal que es necessiti rapidesa. La instrucció distingeix, de moment, entre dos tipus generals de delictes. Per una banda, l’ocupació i usurpació d’un habitatge familiar, que el conseller ha utilitzat el terme en castellà de “allanamiento de morada”. I en segon lloc, les ocupacions d’habitatges de grans tenidors o fons d’inversió que generen també problemes de convivència o delaten tècniques mafioses.

 

La instrucció donarà eines als Mosso per fer una “actuació directa” davant d’aquestes situacions. La intenció és dirigir-se cap a les normatives com França, Alemanya o el Regne Unit, on està regulat “desnonaments sense intervenció judicial, per part dels cossos de seguretat”. Segons el conseller, els primers episodis que es registrin amb la nova instrucció es treballarà, però, amb els jutjats i serà “molt més ràpid”.

 

Nou comentari