El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
En llibertat els quatre detinguts per agressió sexual a Sitges

En llibertat sense mesures cautelars però a disposició dels requeriments del jutjat. Aquesta és la decisió de la titular del jutjat d’Instrucció número cinc de Vilanova i la Geltrú pels quatre arrestats per una agressió sexual el passat dimecres a Sitges (El Garraf) durant la darrera nit de Carnaval. Fonts del cas han detallat a El Món que la instructora ha trobat “fortes contradiccions” en la declaració de la víctima sobre la narració dels fets. De tota manera, continuen les diligències d’instrucció fins que els Mossos d’Esquadra acabin de recollir tots els indicis del cas.

Les declaracions judicials davant al jutjat que havia de decidir si els quatre ingressaven a presó o se’ls hi aplicava alguna mesura cautelar van acabar aquest dissabte al punt de tres quarts de dotze de la nit. De fet, la compareixença davant del jutge s’havia de celebrar divendres a les cinc de la tarda, però una falla en el sistema de gravació judicial va posposar les compareixences fins dissabte a les 9 del matí, havent de prorrogar la detenció policial.

L’informe forense no corrobora la versió de la víctima

El cas es va obrir quan la víctima va denunciar als Mossos d’Esquadra, que formaven part del dispositiu especial del Carnaval de Sitges, que havia estat agredida sexualment en un domicili de la població. Ràpidament es va practicar la detenció dels acusats que en tot moment va negar els fets. En tot cas, la policia va entendre que un dels detinguts havia estat l’autor material dels fets i els altres tres no havien fet res per evitar-ho. Poc a poc, les perquisicions policials, les declaracions i les proves recollides han fet dubtar de la denúncia. Fonts coneixedores del cas apunten que un fet concloent ha estat l’informe forense que no va detectar cap lesió pròpia i habitual d’una agressió. Les declaracions dels acusats i de la víctima, però han fet dubtar la jutge fins el punt de deixar-los en llibertat.

Aquesta presumpta agressió ha estat l’única denúncia registrada pels Mossos d’Esquadra durant el Carnaval de Sitges. En aquest context, la policia assegura que l’operatiu orquestrat de seguretat pública per evitar aquest tipus de delicte hauria funcionat. Aquest operatiu contemplava fins i tot itineraris batejats “com camins segurs” per intentar evitar aquests fets.

Més notícies
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra / Europa Press
Els quatre acusats de l’agressió sexual a Sitges, a disposició judicial
Notícia: Els quatre acusats de l’agressió sexual a Sitges, a disposició judicial
Comparteix
Els Mossos fan l'entrada i escorcoll al pis
Imatge d'arxiu duna detenció dels Mossos / CME
Quatre detinguts per una agressió sexual en un pis a Sitges
Notícia: Quatre detinguts per una agressió sexual en un pis a Sitges
Comparteix
Un dels detinguts és el presumpte agressor i els altres tres estan acusats de no haver fet res per impedir-la

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sg a febrer 26, 2023 | 11:48
    Sg febrer 26, 2023 | 11:48
    Espero que si al final es mentida hi hagi càstic exemplar. Les coses no funcionen només en una direcció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa