El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els veïns havien alertat sobre l’estat del pis de l’Hospitalet on un home va morir calcinat
  • CA

Aquest dijous va morir calcinat un home en un incendi al número 19 del carrer Sant Antoni de l’Hospitalet de Llobregat. Una desgràcia que alguns veïns havien alertat que podia passar. Segons la informació que han recollit els Mossos d’Esquadra per indagar sobre les causes del foc, s’havien registrat diverses denúncies i queixes dels veïns a la policia, per la deixadesa i la quantitat ingent de brutícia que acumulava l’habitatge. També hi havia un informe sobre l’estat de l’habitatge elaborat per la Guàrdia Urbana.

És més, segons ha pogut saber El Món, durant el mes de gener es va registrar a l’habitatge una fuita d’aigua important. Els tècnics municipals i la Guàrdia Urbana van constatar l’estat de l’habitatge, que responia al que es coneix com a síndrome de Diògenes. La situació es va traslladar als serveis socials de l’Ajuntament. Ara bé, aquest informe, segons fonts de l’Ajuntament, està sotmès a la llei de protecció de dades i a confidencialitat, i no es pot comprovar si es va portar a terme alguna actuació en concret. En tot cas, hi havia un informe “d’insalubritat” i els “veïns havien denunciat que tot sovint hi feia foc, fins i tot, per cuinar”.

Tot i que des del consistori i des de la policia es tenia coneixement de la situació, es va registrar el desgraciat incendi aquest dijous. Les flames van afectar un dels quatre estudis allotjats a la primera planta de l’edifici, el primer quarta, on es va registrar l’inici del foc i on vivia la víctima mortal. La planta baixa acull dos habitatges més. Un cop van poder accedir a dins l’habitatge sinistrat, els bombers van trobar el cadàver d’un home, presumptament el resident de l’habitatge afectat, el primer quarta. A banda, una veïna de 86 anys resident d’un dels habitatges de la planta baixa va resultar afectada per inhalació de fum i va ser evacuada pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’Hospital de Bellvitge, en estat menys greu. Un agent de la Guàrdia Urbana va resultar ferit en haver de tirar una porta a terra per rescatar-la i que no morís asfixiada.

Les flames van afectar ostensiblement el petit estudi on es va declarar el sinistre. Sortosament, la resta dels habitatges de l’edifici no van patir danys però unes bigues de fusta podrien haver resultat compromeses per l’acció del foc, que els serveis municipals d’arquitectura ja estan avaluant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa