Els Bombers tenen “indicis sòlids” sobre qui va provocar l’incendi del Baix Llobregat

El nou director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort, diu que estan"especialment preocupats" per la zona metropolitana

El nou director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort, ha confirmat a Els matins de TV3 que els Bombers tenen “indicis sòlids” que apunten a qui va provocar l’incendi que ha cremat 200 hectàrees a Castellví i Martorell. Tot i així, Delort ha assegurat que no li correspon a ell, sinó als Agents Rurals, informar sobre aquest incendi ni les causes. Ha confirmat, però, que es tracta d’un incendi provocat per una negligència humana.

A banda, Delort ha assegurat que “és un estiu més complicat, perquè plogut molt menys”. El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments s’ha mostrat especialment preocupat per la zona metropolitana, on aquest dimecres s’ha declarat un nou incendi. “La situació és complicada perquè el país té un 64% d’extensió de bosc. El risc d’incendi és especialment alt”, ha assegurat. La planificació urbanística, ha dit, ha de tenir en compte on es pot construir i on no. Malgrat aquesta afirmació, Delort considera que no s’ha de deixar de viure a la serra de Collserola, “com tampoc caldrà marxar de les urbanitzacions d’arreu del país”.

“No podem fiar-ho tot a l’extinció ni deixar-ho tots en mans de l’administració”, ha advertit, demanant responsabilitat a la ciutadania. “La prevenció és un servei públic que té un cost molt elevat”, ha explicat, negant que sigui convenient que hi hagi ens privats que se n’encarreguin. Delort considera que Catalunya no està en el tram de viure incendis forestals de gran magnitud com s’han produït a altres llocs del món. Tot i així, ha dit que si continuem així i no es fa una gestió “disrruptiva” amb aquesta problemàtica es seguiran produïnt incendis greus. “Hem de tornar a models anteriors que evitin aquest risc”, ha afegit.

Sobre el canvi dels Agents Rurals d’Agricultura a Interior, Delort considera que “millora la capacitat de coordinar-se amb serveis del mateix departament”. És, per tant, una bona notícia, segons el responsable de Prevenció i Extinció d’Incendis.

Comentaris

    MHP 14/07/2021 10:07 am
    Es diu Madrid?

Nou comentari