Detinguts quatre grafiters que van obligar a desconnectar la catenària

La policia va advertir del risc de morir electrocutats

Operatiu dels Mossos per emmanillar quatre grafiters a la Línia 1 del Metro. En concret a l’estació de Fondo de la Línia 1 de metro. Segons ha informat la policia, el matí del diumenge 18 de juliol, van rebre l’avís dels responsables de seguretat del Metro sobre un grup de nois que havia accedit a la zona de maniobres de l’estació, una zona restringida.

En arribar els Mossos van constatar que els quatre homes havien pujat al sostre d’un comboi que estava estacionat amb la intenció de pintar-hi un grafit. L’ensurt va arribar en veure que estaven a pocs centrímetres de la catenària. El perill, segons informa la policia, és que podien morir electrocutats a l’instant. Un risc imminent que va obligar que s’hagués de desactivar el subministrament elèctric de la catenària i, de retruc va provocar la interrupció del trànsit de trens entre Santa Coloma i Fondo durant 19 minuts.

A causa del risc que implicava la intervenció, es va sol·licitar la presència de més efectius policials i més treballadors de l’empresa de seguretat privada per tal de cobrir els accessos. L’objectiu era impedir que el grup intentés fugir per les vies i posessin en risc les seves vides i la dels usuaris dels combois. Un grup d’agents i vigilants va impedir que marxessin per les vies i un altre grup va accedir al tren per tal d’interceptar els joves.

Finalment, els van localitzar amagats en el sostre de l’últim vagó i, tot i que en un principi van fer cas omís als agents que els demanaven que baixessin, els quatre homes van acabar baixant i els van detenir per un delicte de desordres públics.

Els arrestats van passar a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Gramenet que va decretar la llibertat amb càrrecs de tots els detinguts.

Nou comentari