El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Detingut a Salou un rus buscat per la interpol per estafar 2.000 milions
  • CA

Detenció internacional a Salou. La Guàrdia Civil ha informat que aquest dijous ha detingut un ciutadà rus de 35 anys acusat de pertànyer a una organització criminal que hauria estafat fins a 2.000 milions d’euros a través de falses inversions en moneda. L’individu, que estava buscat per la Interpol, ara resta en dependències de l’institut armat a l’espera que el titular del Jutjat d’Instrucció 1 de Tarragona li prengui declaració.

La detenció s’ha registrat després de setmanes de vigilància i seguiment. La Interpol creu que l’arrestat és un dels sis integrants d’aquesta organització criminal que donava garsa per perdiu a través de suposades compres i vendes de moneda de Kazakhstan. A través de diverses empreses de caràcter financer, hauria articulat un sistema d’enganyifa piramidal.

La Guàrdia Civil del GRS just durant l'entrada i escorcoll a casa del pressumpte estafador rus arrestat a Salou/GC
La Guàrdia Civil del GRS just durant l’entrada i escorcoll a casa del pressumpte estafador rus arrestat a Salou/GC

Beneficis de 200 milions anuals 

La policia informa que gairebé 700 persones haurien estat víctimes d’aquesta organització creada al Kazakhstan i integrada per sis homes, la majoria de nacionalitat russa. Els fraus s’haurien dut a terme entre el març de l’any 2016 a juliol de 2017. Les víctimes, de diferents nacionalitats. haurien arribat a perdre més d’un bilió de tenge kazakh, que al canvi, serien més de 2.000 milions d’euros. Una trama a través de dipòsits financers dels que s’hauria apropiat il·lícitament l’organització.

El ganxo era un oferiment de beneficis de més d’un 200% anuals. Una inversió tan profitosa que va animar als primers estafats a recomanar la mateixa inversió a amics i familiars. Els estafadors van bastir una simulació molt perfeccionada amb una sèrie d’empreses que feien veure les inversions i imitaven els moviments d’aquest tipus de societat financera. És a dir, aprofitaven els ingressos per fer una piràmide simulant inversions que no es produïen.

Un Guàrdia Civil, de guàrdia en l'entrada i escorcoll per arrestar un ciutadà rus a Salou acusat d'estafa/GC
Un Guàrdia Civil, de guàrdia en l’entrada i escorcoll per arrestar un ciutadà rus a Salou acusat d’estafa/GC

Sospites que són a Catalunya

La Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil va rebre l’avís que possiblement un dels membres de la falsa societat inversora podria residir a Salou amb documentació falsa. L’institut armat es va posar a treballar i van localitzar un sospitós, que coincidia amb els indicis, en un xalet de luxe de la població. Se li va imposar una estricta vigilància i control de moviments. Els agents van constatar les mesures de seguretat que prenia per evitar seguiments o intervencions de les seves comunicacions.

Un cop comprovades les dades del sospitós amb les perquisicons de la Interpol, la Guàrdia Civil va muntar un dispositiu operatiu amb agents de la policia judicial així com un equip especialitzat d’entrades i escorcolls dels Grups de Reserva i Seguretat de l’institut armat de Barcelona, que finalment van procedir a l’entrada i a la detenció del sospitós. La policia remarca que durant l’arrest no s’ha registrat cap incident. 

Més notícies
Detinguts set membres de la màfia russa a Reus, Cambrils i Salou
Notícia: Detinguts set membres de la màfia russa a Reus, Cambrils i Salou
Comparteix
S'esperen diverses detencions i escorcolls
La massacre a la frontera de Melilla del passat 24 de juny va acabar amb més de 20 migrants subsaharians morts | Europa Press
Marlaska s’enroca i nega cap negligència de la Guàrdia Civil a Melilla
Notícia: Marlaska s’enroca i nega cap negligència de la Guàrdia Civil a Melilla
Comparteix
El ministre d'Interior s'aferra a la versió oficial malgrat les noves revelacions d'una investigació internacional
Imatge de recurs d'un cotxe de la Guàrdia Civil / Europa Press
Un guàrdia civil en dispara un altre després que li proposés un intercanvi de parelles
Notícia: Un guàrdia civil en dispara un altre després que li proposés un intercanvi de parelles
Comparteix
Els dos agents, que mantenien una bona relació, van estar parlant per WhatsApp de diversos temes, però la conversa es va complicar quan un va proposar a l'altre un intercanvi de parelles
Imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM / ACN
Mor el menor de 15 anys rescatat aquest dijous a la platja de Salou
Notícia: Mor el menor de 15 anys rescatat aquest dijous a la platja de Salou
Comparteix
Els Mossos d'Esquadra estan fent les investigacions per aclarir els fets

Comentaris

  1. Icona del comentari de: U menià. a desembre 02, 2022 | 08:47
    U menià. desembre 02, 2022 | 08:47
    Do sbitanya, barin karoschoi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa