El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
S’obre la web per reclamar les multes del primer estat d’alarma
  • CA

El departament d’Interior ha activat aquest dimecres la pàgina web que ha de servir per retornar els diners de les 24.000 multes que es van interposar a Catalunya durant el primer estat d’alarma de la pandèmia. És a dir, del 14 de març al 21 de juny del 2020. Es tracta d’un tràmit al qual el Govern està obligat a fer després d’una sentència del Tribunal Constitucional que afecta a tot l’Estat espanyol.

Per poder rebre l’import de les sancions, les persones interessades han de facilitar les dades bancàries mitjançant un formulari que ja està a la seva disposició al web. Ara bé, el retorn dels diners no serà immediat, ja que un cop les persones introdueixin les seves dades, s’hauran de fer les comprovacions necessàries, així com les tramitacions corresponents, per part de l’administració.

La gran majoria de les 24.000 sancions són multes imposades per haver circular per la via pública sense un justificant que argumentés que aquella persona podia fer-ho durant aquelles dates. Durant aquells dies era imprescindible dur un justificant a sobre que acredités que la persona tenia un motiu per poder circular pel carrer. En total, els fets sancionats per normativa covid amb dret a devolució són 24.289.

Segons informa l’Agència Catalana de Notícies, es recomana que la gent faci el tràmit de manera telemàtica a través de la pàgina web, ja que només s’ha d’omplir el formulari sense necessitat de fe runa signatura electrònica. De totes maneres, també es pot fer presencialment a les Oficines d’Atenció al Ciutadà, al registre del Departament d’Interior i als Serveis Territorials. Per a fer-ho presencialment caldrà demanar cita prèvia.

Fa dos mesos, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va manifestar en unes declaracions a TV3 que el seu departament retornaria finalment les multes que es van interposat durant el primer estat d’alarma. Això equival a, aproximadament, uns quatre milions d’euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa