El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut deixarà de vacunar sense cita prèvia
  • CA

El Departament de Salut deixarà d’oferir a partir d’ara punts de vacunació sense cita prèvia, tenint en compte que actualment hi ha 200.000 cites disponibles. Aquest dilluns el departament ha reiterat que cal que la població demani hora per vacunar-se a través del portal vacunacovidsalut.cat. Fonts del departament indiquen, però, que com que la vacunació és prioritària per ser la millor mesura de prevenció, es continuarà garantint que la gent amb dificultats per accedir al sistema es pugui vacunar. Així doncs, si és necessari, es continuaran fent accions sense cita en barris amb baixa cobertura, però seran les excepcions.

Aquest dilluns s’ha obert la vacunació per a totes les persones vacunades amb AstraZeneca i que faci més de tres mesos de la segona punxada, independentment del grup d’edat del qual formi part. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ho ha anunciat en una roda de premsa per avaluar la situació epidemiològica. Cabezas ha dit que les dades indiquen que les persones vacunades amb dues dosis d’AstraZeneca estan menys protegides davant de la nova variant Òmicron. Salut ja va setmanes que administra la tercera dosi a majors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca, però a partir d’avui s’obre a totes les edats. Salut sospita que el 30% de les mostres analitzades són d’Òmicron i preveu que “la setmana que ve, ja serà la variant majoritària”.

La incidència de la Covid-19 i la pressió hospitalària continuen en augment a Catalunya a pocs dies de les festes de Nadal i mentre es manté la incertesa sobre la nova variant Òmicron. Segons les dades del Departament de Salut d’aquest dilluns, la incidència acumulada a 14 dies ha incrementat gairebé 40 casos i se situa ara en 712,87 casos per cada 100.000 habitants. La pressió hospitalària ha pujat en 136 persones més hospitalitzades, xifra que eleva el total a 1.280 ingressats amb Covid en centres hospitalaris catalans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa