El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La incidència de la Covid puja i incrementa la pressió als hospitals
  • CA

La incidència de la Covid-19 i la pressió hospitalària continuen en augment a Catalunya a pocs dies de les festes de Nadal i mentre es manté la incertesa sobre la nova variant Òmicron. Segons les dades del Departament de Salut d’aquest diumenge, la incidència acumulada a 14 dies ha incrementat gairebé 40 casos i se situa ara en 712,87 casos per cada 100.000 habitants. La pressió hospitalària ha pujat en 136 persones més hospitalitzades, xifra que eleva el total a 1.280 ingressats amb Covid en centres hospitalaris catalans.

Els nous casos confirmats per proves PCR o bé tests d’antígens (TA) són aquest dilluns 4.082. El risc de rebrot augmenta 47 punts i es fixa en 1.179, la velocitat de propagació o Rt, en canvi, baixa lleugerament fins a 1,70, una xifra que malgrat el descens és molt elevada. La positivitat també creix fins a 11,46&. Salut notifica un mort més per Covid, que eleva el balanç total de la pandèmia a 24.306 defuncions.

El Departament de Salut ofereix aquest dilluns una roda de premsa per avaluar la situació epidemiològica, on es preveu que s’avancin algunes restriccions a aplicar per les festes de Nadal. El Govern ha rebut un informe del comitè assessor d’experts contra la covid-19, a banda de disposar dels informes propis de vigilància epidemiològica. Les dades les ha d’analitzar la comissió delegada de la covid-19, que lidera el president, Pere Aragonès. Josep Maria Argimon va demanar ahir que no es generés pànic.

Els experts reclamen mesures per reduir les interaccions socials. En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest matí, el cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, Manel Cervantes, ha apostat per aplicar de forma immediata les restriccions i ha assegurat que aquest “no pot ser un Nadal normal” amb una reducció del contacte físic que “ja hauríem d’estar fent ara”, ha afegit. També ha advertit que els tests d’antígens no són la solució “per estar tranquils”. Els tests s’han esgotat a moltes farmàcies per problemes logístics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa