Un repunt en els contagis mostra la situació inestable de la Covid a Catalunya

La suspensió de la vacunació amb AstraZeneca es veu amb el fre a les primeres dosis administrades

Un repunt en els contagis aquest dimecres mostra la situació d’inestabilitat en la qual es troba la Covid-19 a Catalunya. Les dades del Departament de Salut presenten un augment de nous contagis confirmats per PCR o TA de fins a 1.394 casos nous. En canvi, la pressió hospitalària baixa: 60 persones menys hospitalitzades (en total 1.439) i 9 menys a la UCI (en total 423). Tal i com ja va advertir aquest dimarts el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, alguns valors de la pandèmia tornaran a pujar. El risc de rebrot ho ha fet cinc punts, fins a 185. La incidència acumulada a 14 dies se situa fins a 193,12, sis dècimes més que el dia anterior. També puja la velocitat de propagació, encara que només dues dècimes, passan tde 0,95 a 0,97. L’índex de positivitat també puja lleument, quatre dècimes, fins aal 4,70%.

La suspensió de la vacunació amb AstraZeneca es veu amb el fre a les primeres dosis administrades. Aquest dimecres es notifica que se n’han posat 878 més (en total 653.518), mentre que s’han posat 5.549 segones dosis més (en total 253.496). Salut té previst en les properes setmanes escurçar aquesta distància que hi ha entre primera i segona dosi. En aquest context, i a pocs dies de la Setmana Santa, el Govern va informar ahir que en els propers dies haurà de continuar estudiant de les dades per veure si és possible d’aquí a 15 dies obrir la restauració als vespres.

Comentaris

    Raül 17/03/2021 10:34 am
    La suspensió d'Astra Zeneca no es basa en criteris científics si no en populisme polític. D'aquesta vacuna se n'han posat milions de dosis, només un lot a un país entre molts altres ha deixat evidències de que alguna cosa potser va malament, amb la vacuna o el lot. El lot en qüestió s'ha administrat a altres països europeus inclosa Catalunya, sí ja s'ha administrat aquí, i no hi hagut cap altra reacció adversa. En definitiva els informe sobre efectes secundaris del països baixos tenen pinta de ser producte de l'atzar o un error. És que és brutal que el ministeri que encara no ha autoritzat la vacuna per majors de 55 anys quan ja s'administra a majors a tot arreu només perquè no s'ha fet un estudi clínic específic ara, contra tota evidència, posi pals a les rodes d'una campanya de vacunació super urgent sense cap motiu.
    4
    111
    Respon

Nou comentari