Catalunya suspèn la vacunació amb AstraZeneca

El Govern cancel·la les cites programades i envia un missatge de "tranquil·litat"

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que Salut ha suspès aquest dilluns mateix la vacunació amb AstraZeneca de forma cautelar i durant 15 dies després de la detecció de 10 casos de trombosi a Europa, un dels quals a Espanya. Catalunya ha rebut 316.000 dosis d’aquesta vacuna, les últimes 37.000 avui mateix, que s’havien de distribuir entre dimecres i dijous. Segons ha informat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha dit que 186.000 persones han estat vacunades amb aquest vaccí —però només amb una dosi— i queda un estoc de 127.000 dosis.

Salut, que la setmana passada havia exigit al govern espanyol que deixés utilitzar la vacuna d’AstraZeneca en persones majors de 55 anys, ha cancel·lat ara totes les cites pendents que ja s’havien donat per administrar dosis d’aquesta vacuna i les persones afectades passen a quedar “pendents” de nova cita, ha especificat Vergés.

La consellera ha manifestat que Salut té “tots els ulls posats” en aquesta qüestió i que col·labora amb la xarxa europea de vigilància farmacològica, que ara ha d’investigar la relació que hi pugui haver entre la vacuna i els casos concrets de trombosi que s’ha produït. Argimon ha assegurat que “la suspensió cautelar no vol dir que la vacuna no sigui efectiva” ni que la relació benefici-risc “sigui desfavorable”. “Els casos que s’estan estudiant són molt poc freqüents, és correcte i necessari investigar-los per un principi de prudència”, ha afegit Argimon. Així mateix, el secretari de Salut Pública ha rebutjat informar sobre la ubicació del cas detectat a l’Estat i ha dit que s’ha acordat no donar-ne detalls perquè seria una informació que “no aporta res”.

Salut ha aturat la vacunació amb AstraZeneca després de la decisió del Ministeri de Sanitat del govern espanyol i queda a l’espera del dictamen del comitè de l’Agència Europea del Medicament sobre el vaccí. En els darrers dies s’ha produït una aturada progressiva de la vacunació amb AstraZeneca a diferents països europeus. Aquest dilluns la suspensió ha arribat també a Itàlia, Alemanya i França.

La vacunació continua a Catalunya amb les vacunes de Pfizer i Moderna que s’administren de forma preferent a persones de més de 80 anys i grans dependents.

Comentaris

  Jordi 16/03/2021 10:34 am
  España nos mata.... Dais penita fanáticos míos....uffff
  un marcià per l'espai sideral 16/03/2021 2:48 am
  L'evidència de crim de lesa humanitat esborrona. A què juguen, no ho sé. Crec que saben que la veritat els acusarà de terribles delictes i crims. Per això van a mata-degolla. No ho podia expressar millor: "Aquest governs d'incompetents, ens vol matar". Potser no són incompetents, la qual cosa és encara més greu! Al capdavall, Vergés treballa per al ISG de Soros, La Caixa i les Universitats que miren la butxaca i obeeixen, enlloc de ser la seu del coneixement. El fet d'entrar a la pàgina web del ISG, i veure-hi el Patronat i la Comissió Executiva, t'ho explica tot.
  Luisnomeacuerdo 15/03/2021 9:42 pm
  Y esta lazinazi iluminada decía hace una semana que iba a desobedecer al gobierno de su país, España, y que en esta comunidad Autónoma iban a poner esta vacuna a los mayores de 55 años. Sin esperar autorización. Pero que ojo teneis los fascistas independentistas, ale otra vez a recular, va en vuestro adn. Y ya van 1714 veces. Comentarios a [email protected]
   Marc 16/03/2021 7:25 am
   Barrejar naps i cols es lo vostre,com els teus pastissos,oi pastelero?i
   Marc 16/03/2021 7:24 am
   Barrejar naps i cols es lo vostre,com els teus pastissos,oi pastelero?
  El cit campejador 15/03/2021 9:30 pm
  És molt important remarcar que la setmana passada la Conselleria de Salut, Argimon i el col•legi de Metges, van pressionar per tal de poder posar el vacci als més grans de 55 anys, i van pressionar molt. Gràcies Ministerio de Sanidad, ens heu estalviat algunes morts més. Aquest govern d'incompetents ens vol matar
   Jordi 16/03/2021 10:34 am
   España nos mata.... Dais penita fanáticos míos....uffff

Nou comentari