El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Limiten la velocitat a 100 km/h a l’AP-7 entre Martorell i Gelida

La velocitat al tram de l’AP-7 entre Martorell i Gelida es limitarà a 100 quilòmetres per hora durant els caps de setmana. La mesura del Servei Català de Trànsit (SCT) entrarà en vigor aquest mateix divendres en fase de proves i, en concret, s’aplicarà durant les tardes dels divendres, els dissabtes al matí i els diumenges a la tarda. A més, els camions hauran de circular per la dreta al llarg dels set quilòmetres que té aquest tram. Les dues propostes formen part del paquet d’accions per reduir la sinistralitat i millorar la mobilitat a l’AP-7 que SCT ha presentat aquest dijous i que es desplegarà entre el 2023 i 2023. El Departament d’Interior hi destinarà 14,3 milions d’euros i, entre altres accions, el pla també preveu utilitzar drons per controlar els punts més conflictius i instal·lar nous radars a l’autopista, on la mobilitat ha augmentat un 26% des de l’alliberament dels peatges.

Aquestes mesures s’han dissenyat gràcies a una anàlisi elaborada per Trànsit en 43 trams d’aquesta autopista durant un any i mig. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presentat el nou paquet de propostes i, la primera que s’aplicarà, és la limitació de la velocitat en les franges horàries on tenen lloc les operacions sortida i en les de tornada que tenen lloc al tram de Gelida a Martorell, el qual ha registrat un important augment de la mobilitat. Segons ha explicat el director de Trànsit, Ramon Lamiel, en aquest tram s’hi registren múltiples accidents perquè els vehicles no respecten prou les distàncies de seguretat i també corren massa. 

Més seguretat viària

L’objectiu principal de limitar la velocitat en aquest tram de l’AP-7 és millorar la seguretat viària. Els responsables sel SCT han assegurat que, si aquests 100 km/h no són suficients, podrien baixar més el límit de velocitat en aquest tram. Per tal de controlar el compliment de la nova mesures, Trànsit i Mossos faran controls de la velocitat.

El SCT vol estendre sistemes de velocitat variable en més trams de la via. En concret, una de les prioritats és el tronc central de l’AP-7, però han d’esperar que l’Estat, titular de l’autopista, pugui aplicar mesures en aquesta direcció, com li ha estat reclamant la Generalitat. Fa uns mesos, Trànsit ja va aplicar la limitació a 100 km/h entre Granollers i el Papiol.

Més notícies
El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, i el conseller delegat d'ACCIÓ, Albert Castellanos, durant les jornades 'ACCIÓ 'ON'' / Foto: ACCIÓ
Un 22% més d’ajuts i serveis per a les empreses catalanes
Notícia: Un 22% més d’ajuts i serveis per a les empreses catalanes
Comparteix
El Govern destinarà 200 milions d’euros en ajuts i serveis a les empreses aquest 2023 a través d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa
Els agents dels mossos i dels serveis funeraris fan l'aixecament del cadàver de la noia morta trobada a Móra la Nova | ACN (Anna Ferràs)
Detingut un amic de la noia trobada morta a Móra la Nova
Notícia: Detingut un amic de la noia trobada morta a Móra la Nova
Comparteix
L'arrestat té 24 anys i hauria recollit a la víctima en cotxe a la sortida de la feina
Agents dels Mossos d'Esquadra investigant la mort d'una persona carrer de l'Església de Valls | ACN
Detinguda una tercera persona pel crim de Valls
Notícia: Detinguda una tercera persona pel crim de Valls
Comparteix
L'arrestada és una dona de 47 anys
La ministra de Transports, Raquel Sánchez, en un acte / ACN
El govern espanyol dona allargues a la Generalitat pel traspàs de Rodalies
Notícia: El govern espanyol dona allargues a la Generalitat pel traspàs de Rodalies
Comparteix
El Ministeri de Transports rebutja la cimera que proposava el Govern i diu que el fòrum adequat per tractar la qüestió és la comissió bilateral

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa