El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon descarta limitar aforaments i horaris per aturar la sisena onada
  • CA

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha descartat aquest divendres limitar els aforaments i els horaris de les activitats per aturar la sisena onada de la Covid-19. “No ens plantegem aquestes mesures restrictives”, ha indicat Argimon. En canvi, el conseller ha assegurat que ampliar el certificat covid de la UE “s’ha discutit i es discutirà” en el marc de la comissió delegada que lidera el president del Govern, Pere Aragonès, juntament amb els sectors afectats.

Salut sí que vol incidir en aquesta nova fase de la pandèmia en la necessitat de fer servir els elements de protecció bàsics com és ara la mascareta, que Argimon considera “clau portar-la bé en els interiors, en els exteriors en aglomeracions o quan ens trobem amb gent que no és de la nostra bombolla coneguda”. El conseller ha dit que “intentar portar-la és bàsic” perquè “és l’únic element que ens fa recordar la pandèmia”.

Argimon ha recordat que Catalunya porta dues setmanes creixent i que és el que ja estava previst, com està passant a la resta de països d’Europa. Ara bé, el conseller ha apuntat que l’elevat percentatge de vacunació en totes les franges fa esperar que l’impacte sigui més controlat. “En aquests moments hem doblat la incidència, això vol dir que l’impacte arribaria, però desitgem que no tingui la intensitat que ha tingut en altres onades”, ha remarcat Argimon.

El conseller ha dit que fer prediccions és molt difícil més enllà dels propers quatre o cinc dies, però ha recordat que les hospitalitzacions han pujat 26 casos en dos dies. “Hem de veure si la tendència segueix igual o no”. Argimon ha explicat que l’increment en primer terme de les hospitalitzacions en planta és el que porta després a un increment d’ingressos a unitats de cures intensives i és aquí on sí es comença a veure la necessitat d’aplicar mesures més restrictives per evitar contagis que fins ara eren la limitació del contacte social. Actualment però a l’equació hi ha entrat el certificat covid UE, que permet limitar l’entrada a activitats a persones que no estan vacunades sense haver d’aturar l’activitat econòmica com ha passat fins ara.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaume a novembre 12, 2021 | 14:01
    Jaume novembre 12, 2021 | 14:01
    Certificat covid UE perquè? Les vacunes no immunitzen. Si immunitzessin, els vacunats no es contagiarien ni contagiarien a la resta (vacunats i no vacunats) i molt manco emmalaltirien i moririen de Covid com està passant. La majoria dels morts per Covid estan vacunats amb dues dosis (consulteu, per exemple a l'hemeroteca de la Junta d'Extremadura els comunicats de premsa de la conselleria de Salut d'aquesta comunitat del mes de setembre; quasi el 90 % de les morts per Covid es donen en persones vacunades amb dues dosis). Tampoc pot haver-hi efecte remat si els vacunats no estan immunitzats, la cadena de contagis no es talla mai. Amb gaire bé un 80 % de vacunats, encara són un problema els no vacunats com a responsables de la propagació del Covid i de les noves onades? Mireu el que està passant a Singapur, al Regne Unit i altres països amb un molt alt percentatge de vacunats. Ja està bé de responsabilitzar i criminalitzar als no vacunats de que les coses no funcionin. Ja està be d'exigir passaport verd per poder circular pel món. Ja està bé de retallar llibertats. Ja està bé que els mitjans només donin veu als "científics" i "experts" pro-vacunes covid. Ni hi molts i molt bons que s'han manifestat en contra de la vacunació massiva des del principi pels riscos que impliquen (Luc Montagnier, premi Nobel de Medicina el 2008 per les investigacions de VIH-SIDA) i que són els que s'estan confirmant ara: l'aparició de variants que s'escapen a l'acció neutralitzant dels anticossos de les vacunes (mecanisme anàleg a la resistència als antibiòtics que es dóna en les bactèries) . Penseu un poc: S'ha d'exigir la vacunació dels que encara no estan vacunats per protegir als que si ja hi estan???? El problema és que les VACUNES NO FUNCIONEN. Ja està bé de tantes mentides! A veure, si amb la propera onada que està arribant, desperteu. I no he parlat dels efectes secundaris...... (Al continent Africà, amb els 6% de vacunats, el covid hauria de ser un greu problema. Algú ha vist alguna notícia del que està passant a Àfrica? Teòricament els carrers haurien d'estar plens de morts... Reflexioneu...La por és el pitjor enemic)
    • Icona del comentari de: no fotis! a novembre 12, 2021 | 16:18
      no fotis! novembre 12, 2021 | 16:18
      Deus ser un antivacunes, oi? Com pots dir que no estem infinitament millor que fa gairebé dos anys? Les xifres no enganyen!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa