El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pandèmia escala posicions i frega els mil contagis en un dia
  • CA

Els indicadors de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya han continuat pujant en les darreres 24 hores, segons mostren les dades del Departament de Salut publicades aquest divendres. La pressió hospitalària augmenta amb set persones més ingressades als hospitals, con aquest moment hi ha 354 pacients amb Covid-19. A les unitats de cures intensives (UCIs) hi ha una persona menys respecte el dia anterior i actualment hi ha 85 llits de crítics ocupats amb persones contagiades amb coronavirus.

Pel que fa al número de casos nous confirmats per proves PCR i tests antigènics (TA) s’ha assolit aquest divendres els 965 contagis nous, una xifra que frega el miler diari que el sistema es veu capaç d’assumir a través dels sistemes de vigilància i l’atencio primària. Si en els propers dies la xifra es dispara per damunt dels mil, i ho fa de forma sostinguda, es podrien requerir noves mesures de contenció que podrien passar per ampliar l’ús del certificat covid de la UE com ha advertit ja Salut i reclamen alguns experts.

El risc de rebrot ha guanyat 11 punts en les últimes hores i ara està en 102, les defuncions sumen dos morts més i el balanç arriba a 24.045, la velocitat de propagació passa a 1,48, la incidència acumulada a 14 dies s’eleva a 71,13 casos per cada 100.000 habitants i, finalment, la positivitat de les proves ja supera el 2,72%.

Diferents experts consultats per EL MÓN han assegurat en les darreres hores que la inestabilitat de la situació epidemiològica obliga a pensar en possibles mesures per aturar els contagis. L’objectiu en aquest nou capítol de la pandèmia ha de ser fer que el pic de contagis no sigui tan elevat com el que es va assolir en la cinquena onada i que l’afectació assistencial no comprometi el sistema sanitari. Els experts recomanen mantenir les mesures de protecció personal sobretot en els entorns tancats, que és on ara hi ha una densitat més elevada de virus i per tant on es poden produir la majoria de contagis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa