El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Només sis de cada 1.000 contagiats per Òmicron han acabat a l’hospital
  • CA

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha presentat aquest dimecres un quadre en què s’aprecia que la gravetat mesurada per les hospitalitzacions ha variat molt des de la segona onada, quan per cada 1000 casos hi havia més de 40 ingressos. Actualment 6 de cada 1000 contagiats acabaven ingressant a l’hospital. “Això respon a Òmicron però també a la gent que ha cregut en les vacunes i està protegida”, ha celebrat Cabezas. Segons aquestes xifres, la necessitat d’hospitalització s’ha reduït fins a set vegades des de la segona onada.

Quadre de Salut sobre les hospitalitzacions

Cabezas ha explicat que fins a 1.140.000 catalans s’han contagiat de la variant Òmicron, mentre que 2.042.000 han passat la Covid. Això suposa que la meitat dels casos totals de Covid s’han produït a partir de l’aparició d’Òmicron. A més, la secretària de Salut Pública ha assegurat que un 86,6% de la població té algun tipus d’immunitat, bé per haver passat la malaltia o per haver-se vacunat amb la pauta completa.

Catalunya, més proves que ningú

A banda, Cabezas ha explicat que Salut està fent les proves als col·lectius més vulnerables, entre ells la comunitat escolar, i ha especificat que en els darrers set dies se n’han fet 603.520. “Les nostres incidències no són comparables amb altres comunitats perquè l’esforç diagnòstic és molt més gran. Fem més proves que cap altra comunitat”, ha reblat.

Salut estima que un 7,7% dels casos són reinfeccions, el que consideren “normal” perquè una part molt gran de la població havia passat la malaltia i Òmicron esquiva les vacunes quant a transmissibilitat.

Es redueix la pressió a l’atenció primària

En paral·lel, Cabezas ha agraït la feina als centres d’atenció primària i ha assegurat que aquest dilluns hi va haver 61.000 visites als CAP només per Covid mentre que fa dues setmanes la xifra superava les 100.000.

Cabezas també ha parlat de la subvariant coneguda com Òmicron sigil·losa. La secretària de Salut Pública ha explicat que per a la nova subvariant la protecció de la tercera dosi és d’un 70%, pel que “és molt important posar-se-la”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: teix a febrer 03, 2022 | 08:43
    teix febrer 03, 2022 | 08:43
    Si les xifres no són certes, no es poden mostrar com a reals. Deixant de banda que només tres o quatre comunitats, entre les qual Catalunya, les comunica, a què treu cap fer-ne cap inferència? Si no es poden controlar, més val deixar-les estar. Només es poden controlar els ingressos als hospitals i les baixes laborals per aquesta causa. Dels altre contagis, només se’n pot fer una estimació, i suposar amb certesa que són moltes més que les que es comuniquen la qual cosa no vol dir que les persones responsables no compleixin la quarantena i tinguin cura de no escampar la malaltia.
  2. Icona del comentari de: No diran la veritat ni que els matin a febrer 03, 2022 | 09:54
    No diran la veritat ni que els matin febrer 03, 2022 | 09:54
    Quin contrasentit. Unes vacunes que no serveixen per l'Òmicron pretenen que sigui la causa del baix nivell d'hospitalitzacions. Són incapaços d'admetre la inutilitat d'aquestes vacunes fins i tot davant de l'evidència científica. Ho tenen fàcil. Quin percentatge dels que són hospitalitzats no s'han vacunat i quin té la pauta completa? I una altra, més enllà dels hospitalitzats, quants d'aquest 0,6% admès han hagut d'anar a l'UCI?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa