El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els sindicats pressionen Educació per reprendre el curs amb garanties
  • CA

Els sindicats de mestres estan pressionant el departament d’Educació perquè adopti noves mesures per garantir un retorn segur a les aules després de Reis. La Federació d’Ensenyament de la USOC reclama que es facin cribratges massius a tots els centres després de les vacances i que es reforci la protecció del personal més vulnerable per minimitzar riscos. El dimarts CCOO també va demanar més inversió per fer front a les necessitats del personal docent, ja que consideren que el retorn presencial la solució més “equitativa” per als alumnes, però volen que es faci “amb seguretat”.

Les escoles catalanes obriran amb normalitat el pròxim 10 de gener després que el Consell Interterritorial de Sanitat hagi acordat mantenir la presencialitat de les classes tant a les escoles com a les universitats. “Les aules són espais segurs”, va defensar la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, després fer-se pública la decisió. De moment el govern espanyol com les autonomies han decidit no canviar les quarantenes dels alumnes en el cas de notificar-se un positiu a l’aula i es manté el confinament de tot el grup.

Obrir sí, però no a qualsevol preu

No obstant això, la USOC ha recordat que la sisena onada està “desbocada” i ha exigit que la tornada a l’escola no es faci “a qualsevol preu”. Entre altres mesures, reclamen rebaixar les ràtios d’estudiantes per esponjar els grups i col·locar aparells de filtratge d’aire a les aules, però sobretot volen més plantilla. “La salut laboral de tot el personal que treballa als centres educatius, així com de la resta de la comunitat educativa no pot estar en joc”.

Els sindicats estan amoïnats perquè la variant Òmicron és molt més contagiosa que les anteriors i les escoles tindran molts alumnes sense vacunar. Per a CCOO és de vital importància que el departament d’Educació s’anticipi a les “nombroses baixes de personal” que es poden produir per l’explosió de casos de l’última setmana i demanen reforçar al borsa docent i ampliar-la de forma excepcional per cobrir les baixes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa