El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les escoles obriran amb normalitat tot i l’acceleració de la sisena onada

Les escoles catalanes obriran amb normalitat el pròxim 10 de gener tot i l’explosió de casos provocada per les festes de Nadal. El govern espanyol i les autonomies han acordat que el retorn a les aules es faci segons el calendari previst i es mantindrà la presencialitat de les classes tant a les escoles com a les universitats.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias; la ministra d’Educació, Pilar Alegria; i el nou ministre d’Universitats, Joan Subirats, ho han anunciat després de la reunió telemàtica del Consell Interterritorial de Sanitat, la Conferència Sectorial d’Educació i la Conferència General de Política Universitària que ha tingut lloc aquest matí.

La majoria d’autonomies eren partidàries de reprendre les classes de manera presencial i opten per impulsar la vacunació entre els menors de 12 anys i millorar les mesures de prevenció per evitar brots a les aules. “Les aules són espais segurs”, ha assegurat la portaveu del Govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, després que s’hagi conegut l’acord.

Quarantena d’alumnes

De moment tampoc hi hauria canvis en les quarantenes dels alumnes en el cas d’un positiu a l’aula. El govern espanyol i les autonomies han deixat per més endavant una possible modificació per donar-se més temps per estudiar la petició d’alguns governs de limitar les quarantenes als alumnes d’infantil i primària que donin positiu i no a la tota l’aula com es fa ara.

Plaja ha assegurat que de moment Catalunya no té previst cap canvi i que qualsevol modificació es prendrà en funció de com evolucioni la pandèmia. “Els protocols vigents estan funcionant i la voluntat és mantenir-los”, ha insistit. Andalusia i Madrid, en canvi, han avançat que són partidaris d’eliminar les quarantenes de classes sencers, mentre que Navarra aposta per fer una PCR a les aules on es notifiqui un positiu i confinar només els alumnes contagiats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 04, 2022 | 13:27
    Pere LLimonera i Citronell gener 04, 2022 | 13:27
    del Gobierno de la Nación... o sea, "Senyoritos" Cat que se levantan de 120.000 a 195.000 € Presidente al año por hacer bien poquito (Govern + GenCat + Chiringuitos Cat + ONGs PijoProgresCat + el Chollo de la "Industria-Catalanista")... los Patriarcas y "Senyoritos" de parte de la Presidente Burguesía -que no toda- corrupta y opresora e Inventa-Patrias, a los que los 'Ximplets' -muchos de Izquierdas- han seguido y creído el cuento de la Historia Inventada, la cultura impostada y el supremacismo durante décadas... Programa electoral de Partidos del Nacional-Catalanismo = no hacer NaDa útil Presidente y ARRuiNaR Catalunya... y así mantener el 3% a toda costa y los mas de 500 grandes puestos con SuELDaZos mucho mas altos que el Sueldo del Perico Sánchez, Presidente de parte de la Burguesía -que no toda- corrupta y opresora e Inventa-
  2. Icona del comentari de: 2022 a gener 04, 2022 | 16:13
    2022 gener 04, 2022 | 16:13
    Què els espanyolistes estan desfermats i els hi surt escuma per la boca queda evident només de veure els comentaris que fan, sigui quin sigui el tema de la notícia, com fa en Pedro Limonero. Pel que fa a la tornada a l'escola, com a docent ho trobo correcte perquè la semipresencialitat, per tal que surti bé, s'hauria de fer molt bé, començant perquè hi hauria d'haver un adult a casa tenint cura que els nanos es connectin, facin les tasques encomanades i no es passin el dia a xats inútils. Això entre d'altres coses. Però n'estic tip de mentides. No és cert que els infants ho tinguin molt "interioritzat", de fet, els docents tenim discussions contínues perquè es treuen la mascareta, o la porten penjant. Comparteixen begudes i les classes són molt més carregoses que mai, atès la poca autoritat que tenim els docents. Qualsevol alumne t'ho qüestiona i feines tens a reconduir la situació. No han reduït les ràtios. Grups molt nombrosos amb problemes afegits. Per aprovar un pressupost que hi dedica una fortuna a exèrcit, no hi ha hagut problema. Per a sanitat bi educació, mai no hi ha diners. No han solucionat què han de fer els pares amb fills confinats. Ni poden tenir la baixa ni poden reclamar cap ajut. Els docents no ens queixem per vici. Som el boc expiatori de tot el que surt malament i ja n'hi ha prou. Què els nens vinguin el dia 10...i que tots col.laborem perquè surti bé! Començant per l'administració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa