El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Segon cas d’Òmicron detectat a l’estat espanyol

El departament de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha notificat aquest dimarts el segon cas d’Òmicron a l’estat espanyol. Aquest cop es tracta d’una passatgera procedent de Sud-àfrica, que havia fet connexió a Amsterdam abans d’arribar a Madrid. La infectada estava vacunada AstraZeneca i era asimptomàtica. A hores d’ara ja està aïllada.

Aquest dilluns l’Hospital Gregorio Marañón de Madrid va detectar el primer cas de variant òmicron de coronavirus a l’Estat espanyol. En un missatge publicat al seu compte de Twitter, el laboratori de microbiologia i malalties infeccioses d’aquest hospital madrileny va assegurar que es tractava d’un viatger que ha arribat en un vol procedent de Sud-Àfrica. Apuntaven, a més, que aquest passatger “es troba bé” i ja està aïllat. Es tracta d’un home de 51 anys que va tornar d’aquest país el passat 28 de novembre amb una escala a Amsterdam.

La direcció general de Salut Pública manté la vigilància epidemiològica dels contactes estrets del vol que va aterrar a Madrid procedent de la capital holandesa i gràcies a això s’ha localitzat aquest segon cas aquest dimarts. El primer positiu va ser detectat mitjançant un cribratge amb test d’antígens en l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

A Catalunya el Departament de Salut ha informat aquest dimarts que continua investigant si els dos casos positius sospitosos de la nova variant Òmicron de Covid-19 detectats a l’Aeroport del Prat ho són realment o no. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, havia indicat dilluns després d’anunciar l’aparició dels dos casos que els resultats es coneixerien aquest dimarts. Finalment, Salut ha enviat un comunicat assegurant que “no pot confirmar al 100%” que els dos casos siguin de la variant Òmicron.

Tot i així, en el mateix comunicat el departament que lidera Argimon diu que “els resultats preliminars indiquen que podrien ser-ho”. D’acord amb la informació de Salut, “la previsió és que els resultats definitius podrien saber-se divendres, quan està previst que finalitzi la seqüenciació”. El departament afegeix que, “més enllà que es confirmi si són de la nova variant, les dues persones positives han de complir el corresponent aïllament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa