El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els estudis preliminars indiquen que els casos sospitosos podrien ser d’Òmicron
  • CA

El Departament de Salut ha informat aquest dimarts que continua investigant si els dos casos positius sospitosos de la nova variant Òmicron de Covid-19 detectats a l’Aeroport del Prat ho són realment o no. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, havia indicat dilluns després d’anunciar l’aparició dels dos casos que els resultats es coneixerien aquest dimarts. Finalment, Salut ha enviat un comunicat assegurant que “no pot confirmar al 100%” que els dos casos siguin de la variant Òmicron.

Tot i així, en el mateix comunicat el departament que lidera Argimon diu que “els resultats preliminars indiquen que podrien ser-ho”. D’acord amb la informació de Salut, “la previsió és que els resultats definitius podrien saber-se divendres, quan està previst que finalitzi la seqüenciació”. El departament afegeix que, “més enllà que es confirmi si són de la nova variant, les dues persones positives han de complir el corresponent aïllament”.

Avui s’ha sabut, per l’anunci de les autoritats sanitàries dels Països Baixos, que la variant Òmicron del coronavirus ja estava en territori holandès abans que Sud-Àfrica advertís de la seva existència per primera vegada, el divendres passat, segons ha informat l’agència Europa Press. Això significaria que la variant ja circulava per Europa abans que els països comencessin a adoptar restriccions als vols procedents de països sud-africans.

L’Institut Nacional de Salut Pública i Medi Ambient de Països Baixos (RIVM) ha notificat el cap de setmana casos de la nova variant en vols procedents de Sud-Àfrica, però un altre examen ha permès confirmar també un contagi similar en dues mostres extretes el 19 i el 23 de novembre, segons ha informat la cadena NOS, citada per Europa Press. Les autoritats holandeses no han aclarit per ara si aquests dos pacients han viatjat al sud de l’Àfrica, si bé ja s’han activat tots els protocols per rastrejar els contactes d’aquestes persones i determinar la possible expansió del virus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa