Salvador Macip alerta que la soca del Brasil “podria no ser reconeguda” per les vacunes

L'investigador diu que es van generar "massa expectatives" sobre la velocitat de vacunació

L’investigador de la Universitat de Leicester Salvador Macip ha reconegut aquest dimarts que la soca del Brasil és la que li fa “més por” de totes les que s’han conegut fins ara. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, ha alertat que és més perillosa que la sud-africana o la britànica. “Em fa més por la del Brasil perquè ve de Manaus, on s’ha infectat molta gent i ha estat un centre de descontrol total”, ha dit.

En aquest sentit, ha alertat que aquesta soca que ve del Brasil “podria no ser reconeguda pels anticossos que generen les vacunes, si més no en part“. L’investigador ha dit que “un estudi preliminar” publicat aquest dilluns per Moderna “deia que sí que reconeixia aquesta variant i la sud-africana, però no completament”. “Això podria fer rebaixar l’efectivitat de les vacunes“, ha afegit.

Sobre la campanya de vacunació, Macip ha reconegut que es van generar “masses expectatives” sobre la velocitat amb la qual la gent aniria rebent les dosis. “Hauríem d’haver rebaixat les expectatives perquè això no va tan ràpid com imaginàvem“, ha dit. L’investigador també ha opinat sobre les eleccions i, tot i que ell sempre s’ha mostrat partidari de no ajornar els comicis, ha reconegut que “potser sí que serà arriscat” anar a votar perquè “sembla que les mesures de seguretat que podran aplicar seran unes poques”.

Comentaris

    Doctor Strangelove 26/01/2021 12:53 pm
    Perdoneu, però algú amb aquest careto NO és creïble. Doc.

Nou comentari