La Covid-19 sembla que està començant a frenar la seva expansió després d’uns dies molt complicats en el que ja s’admet que ha estat la setena onada. Tot i així, encara queden setmanes perquè aquesta frenada es noti al sistema sanitari. Per això el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha augurat aquest divendres un sistema sanitari “atapeït” pels efectes d’aquest increment de casos. Des del Fòrum Europa Tribuna Catalunya el conseller ha assegurat que la pandèmia ha passat factura a tota la societat i, en especial, als hospitals, on actualment hi ha 2.000 professionals de baixa i 2.000 pacients amb aquesta malaltia -no vol dir que ho facin per aquesta malaltia-.

Les estades als hospitals són més llargues i complicades perquè s’han de fer aïllaments en planta, tot i que hi ha molts pacients que han ingressat amb Covid però no pels efectes de la Covid. Per aquesta tensió que està patint el sistema sanitari, en especial l’atenció primària -a qui ja s’ha ajudat automatitzant les baixes per Covid-, Argimon ha demanat un “gran acord de país” que serveixi per impulsar canvis en el sistema sanitari.

La feina a fer en el sector sanitari

Argimon ha explicat la multitud de canvis que creu que s’han de fer al sistema sanitari català. Per començar, ha dit, cal transformar el sistema organitzatiu a la primària per tal que primi l’autonomia d’agenda i siguin els mateixos professionals els qui promoguin el canvi. També ha demanat una atenció més integrada, tant pel que fa al treball en xarxa entre l’hospitalària i la primària però sobretot una atenció integrada social i sanitària. Aquest és, segons el conseller “el gran repte” del seu lideratge del departament de Salut, que podria canviar aviat per l’alcaldia de Barcelona.

Un altre gran repte que té per endavant la conselleria és la reconversió de la llarga estada psiquiàtrica. En aquest sentit, Argimon ha dit que “un hospital no és un lloc per a viure”. El conseller ha avançat que ja hi ha en marxa un projecte pilot de reconversió per evitar precisament aquestes llargues estades a hospitals i ha dit que es presentarà “ben aviat”.

Darias ja ha respost la seva carta sobre l’infrafinançament

El sistema sanitari, ha dit, pateix un infrafinançament crònic i acusa la falta de professionals sanitaris. En aquest acte, precisament, Argimon ha recordat que va enviar una carta a la ministra de Sanitat, Carolina Darias, per tal que el ministeri abordi “urgentment” la manca de professionals. Segons ha dit el conseller, Darias ja ha respost a la seva missiva, tot i que no ha volgut fer pública la resposta de la ministra ni l’ha valorat.

Més notícies
Box amb un pacient crític ingressat a l'UCI de Vall d'Hebron / Blanca Blay

Can Ruti participa en un estudi mundial per reduir un 30% la mortalitat per Covid

Notícia: Can Ruti participa en un estudi mundial per reduir un 30% la mortalitat per Covid
Comparteix
Incorporar un nou antiviral al tractament actual de la Covid-19 disminuiria la mortalitat en pacients a punt d'entrar a la UCI
Notícia: Can Ruti participa en un estudi mundial per reduir un 30% la mortalitat per Covid - Mobile
Una senyora major de 70 anys rep de forma simultània la vacuna de la grip i la tercera dosi de la de la Covid-19 / ACN

L’EMA recomana la quarta dosi de la vacuna contra la Covid als majors de 60

Notícia: L’EMA recomana la quarta dosi de la vacuna contra la Covid als majors de 60
Comparteix
Ja fa una setmana que el Departament de Salut va demanar al Ministeri de Sanitat que avanci la quarta dosi de la vacuna a tots els majors de 80 anys
Notícia: L’EMA recomana la quarta dosi de la vacuna contra la Covid als majors de 60 - Mobile
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon / ACN

2.260 persones demanen la baixa automàtica per Covid en només un dia

Notícia: 2.260 persones demanen la baixa automàtica per Covid en només un dia
Comparteix
Aquest sistema només estarà actiu fins l’agost
Notícia: 2.260 persones demanen la baixa automàtica per Covid en només un dia - Mobile
Una infermera atén un pacient de Covid / EP

Salut torna a obrir les baixes automàtiques per l’augment de casos Covid

Notícia: Salut torna a obrir les baixes automàtiques per l’augment de casos Covid
Comparteix
La intenció és alleugerir la pressió assistencial als centres d'atenció primària
Notícia: Salut torna a obrir les baixes automàtiques per l’augment de casos Covid - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Patriota a juliol 08, 2022 | 17:48
  Patriota juliol 08, 2022 | 17:48
  "2.000 pacients amb aquesta malaltia -no vol dir que ho facin per aquesta malaltia-. " Jo crec que si un dia dius la veritat et posaràs vermell! Si actualment hi ha un 1% de malalts AMB COVID (mira si soc bo, que fins i tot la sortida del "AMB" et concedeixo!), això voldria dir, ras i curt, que teniu 200000 pacients sense COVID hospitalitzats, oi? Ens preneu per beneits o què? És que us penseu que ens xumem el dit??? Quants pensionistes voleu que morin per aconseguir que us surtin els comptes, trepa de criminals covards? I mentrestant, tots a seguir espanyols, no fos cas. Quina escòria, Déu meu!
 2. Icona del comentari de: Català a juliol 09, 2022 | 08:48
  Català juliol 09, 2022 | 08:48
  Doncs si, Patriota; així estan les coses.
 3. Icona del comentari de: Pilar a juliol 09, 2022 | 18:33
  Pilar juliol 09, 2022 | 18:33
  El porblema és el COVID o que tots els sanitaris marxen de vacances alhora? Quin % de sanitaris fan vacances alhora? No s'haurien de repartir les vacances durant tot l'any? La gent té la mania de posar-se malalts durant 12 mesos l'any...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa