El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut vol tirar pel dret amb les mascaretes a l’escola si Madrid no actua

El departament de Salut té previst plantejar a la comissió delegada del Govern la retirada de la mascareta a l’educació primària si el consell interterritorial del ministeri de Sanitat no ho tracta en la pròxima reunió, que tindrà lloc la setmana vinent. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat a RAC1 que tornarà a portar la retirada de les mascaretes a la reunió amb el govern espanyol, però ha alertat que els nens no poden esperar més temps.

“No podem estar amb els nanos tot el dia amb la mascareta”, ha dit Argimon, que ha reconegut que Salut tirarà pel dret si el ministeri de Sanitat no avança en els plans per treure la mascareta de les escoles. El pla d’Argimon és començar per la Primària i després estendre-ho progressivament cap a la resta de cursos. Argimon ha afirmat que el govern espanyol vol retirar les mascaretes en interiors després de Setmana Santa, però Salut vol que sigui abans.

Catalunya insisteix

El conseller ha recordat que Catalunya fa setmanes que demana la mesura i ha insistit que hi ha altres autonomies, així com les societats de Pediatria, que defensen la retirada de les mascaretes, però que Sanitat prefereix ser més prudent. Argimon ha dit que cal continuar amb la desescalada i que no s’ha de tenir por a fer “passes enrere” si la situació empitjora. “Hem de provar”, ha insistit. Argimon ha assegurat que el president espanyol, Pedro Sánchez, vol anunciar ell mateix la mesura, però que la guerra a Ucraïna i la crisi energètica han centrat tota la seva atenció. “Ells parlen de després de Setmana Santa, però apretarem perquè sigui abans”, ha remarcat.

El conseller també ha reconegut que les mascaretes estan marcades per un decret estatal i que li costa actuar al marge de la resta d’autonomies, però ha repetit que els nens no poden esperar. “L’haurem de treure, és que l’hem de treure”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Miseriosos. a març 31, 2022 | 15:07
  Miseriosos. març 31, 2022 | 15:07
  Sou un govern autonòmic, una administració de la Monarquia española a Catalunya. Ens fregiu a impostos per a donar-los a España. Teniu a més del 52% de catalans per la independència, sou el govern per la independència i no teniu valor ni de deixar traure les mascaretes a la gent. No us pinta gaire bé a les properes eleccions. Vergonya.
  • Icona del comentari de: Misteri ? a abril 01, 2022 | 10:40
   Misteri ? abril 01, 2022 | 10:40
   Qui votaràs aleshores ? Faràs com molts de catalans ha fet durant segles, passar-se a l'ocupant per alguna "rabieta" ? Prou que ho sabem que som una administració del regne d'Espanya, concretament des del 1980 després d'un 155 de més de 40 anys. Sí, tenim el 52% d'escons al parlament de Catalunya, però suposo que t'has adonat que també coincideix que tenim en contra tots els aparells de l'estat espanyol engegats de fa temps, inclosos lawfare i "operacions" lawfare, clavegueram, espionatge il·legal, fiscalia espanyola afinadora, fons reservats, paranys, repressió d'estat espanyol... i a sobre des del 2020 una pandèmia. Els polítics que tenim son els que son, però no son vinguts de cap altre planeta, son membres de la nostra societat. Per una altra banda la independència l'aconseguirem si molts de catalans volem i entre tots. Així la coalició de Govern entre ERC i Junts per Catalunya, és la de dos partits antagonistes políticament els quals quan la independència sigui efectiva, segurament amb altres noms, participaran a les eleccions "generals" catalanes com en un estat normal. És clar que com més temps hagin de governar plegats, és a dir com més triguem a fer efectiva la independència, més possibilitats de desavinences, diversitat d'opinions, d'errors i desgast entre ells, cosa que és evident ho saben hi ho aprofiten al màxim des de l'estat espanyol, estat hostil contra tot allò català, per això ens en cal un de propi. Malgrat tot, jo tornaré a votar llistes independentistes, fins aconseguir la independència.
 2. Icona del comentari de: Independence Process a abril 01, 2022 | 10:15
  Independence Process abril 01, 2022 | 10:15
  Típic de països ocupats i sense sentit d'estat. Per a alguns "Salut" és el "Departament" Salut de la Generalitat de Catalunya, per a altres el "Ministerio" del ram, espanyol... Al capdavall qui té sempre el poder és Madrid, per molt que ho maquillem. Despertem-nos i actuem !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa