El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El risc de rebrot es redueix 3.000 punts en només set dies
  • CA

La pandèmia de Covid-19 torna a donar treva i afiança el pla del departament de Salut de gripalitzar la Covid abans que arribi la primavera. Els indicadors de la pandèmia mantenen la millora dels darrers dies, el que apunta al retrocés de la sisena onada. El risc de rebrot s’ha reduït fins baixar dels 4.000 punts (3.802), el que suposa una gran millora ja que fa només set dies s’enfilava fins a 7.000. En paral·lel, la velocitat de contagi, un dels indicadors que més mira Salut continua baixant i es situa en 0,72. La sisena onada, per tant, continua el seu descens encara que ho fa de forma lenta.

Quant a la pressió hospitalària, els centres catalans es van destensionant poc a poc. La xifra d’ingressats per Covid aquest dijous és de 2.907 i les UCI també es van buidant. Actualment hi ha 425 pacients crítics.

Aquest dimecres la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va explicar que més de la meitat del total de casos acumulats durant els gairebé dos anys de pandèmia han sigut d’Òmicron, el que mostra que aquesta variant ha irromput com mai cap altra ho havia fet. Ara bé, Cabezas també va explicar que, a diferència de la resta d’onades, la sisena ha millorat molt les xifres d’hospitalitzacions. Només sis de cada mil contagiats per Òmicron han requerit hospitalització, mentre que amb les altres variants la xifra oscil·lava entre quaranta i cinquanta ingressos per cada mil contagis.

Caldrà veure, però, com evoluciona la subvariant d’Òmicron que s’ha detectat a Europa, la coneguda com Òmicron sigil·losa. A Catalunya ja se n’han detectat alguns casos, malgrat que Cabezas va assegurar que n’hi ha molt pocs. L’Organització Mundial de la Salut va advertir aquest dimarts que no es tenen prou dades encara però aquesta subvariant podria ser “una mica més transmissible” que l’original.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa