El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’OMS alerta que l’Òmicron sigil·losa és “una mica més transmissible”
  • CA

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit aquest dimarts que la subvariant d’Òmicron, la coneguda com òmicron sigil·losa podria ser “una mica més transmissible” tot i que “encara no hi ha massa informació”. Així ho ha explicat l’epidemiòloga líder de l’ens, Maria Van Kerkhove, que ha assegurat que les dades que es tenen, malgrat que no són moltes, suggereixen que pot ser més transmissible que l’original.

Durant una roda de premsa des de Ginebra, Kerkhove ha indicat que aquesta subvariant s’està estenent per països com Dinamarca i l’Índia. A Catalunya ja se n’han detectat alguns casos. Precisament sobre aquesta variant ha girat la roda de premsa en què també ha participat el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, que ha advertit que el virus “continua evolucionant davant els nostres ulls i és perillós”.

Actualment l’OMS està estudiant, com ha indicat Tedros Adhanom, quatre subvariants d’Òmicron, inclosa la BA.2, coneguda com a Òmicron sigil·losa. “Aquest virus continuarà evolucionant, per la qual cosa demanem als països que continuïn realitzant proves, vigilància i seqüenciació. No podem lluitar contra aquest virus si no sabem el que està fent”, ha explicat el director general. Aquestes declaracions contrasten amb les intencions del Departament de Salut, que preveu començar a tractar la Covid com una epidèmia abans de primavera. Això implica deixar de comptabilitzar els casos i gripalitzar la malaltia.

L’OMS considera que el virus encara és perillós, pel que insta a mantenir les mesures de seguretat per evitar l’aparició de noves variants. “La gent ha d’entendre que el coronavirus continua evolucionant i hem de limitar la nostra exposició, a més de vacunar-nos quan sigui el nostre torn per a evitar malaltia de gravetat”, ha assegurat la doctora Van Kerkhove.

Durant la roda de premsa Tedros ha recordat que ja fa dos anys que l’OMS va declarar la pandèmia de la Covid-19 i es va catalogar la malaltia com una emergència de salut pública internacional, el que suposa el nivell més alt d’alarma segons s’estableix al dret internacional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa