El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Confirmats els dos primers casos d’Òmicron sigil·losa a Catalunya

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas ha explicat que la nova variant de l’Òmicron ja ha arribat a Catalunya. En un comunicat Cabezas ha reconegut que hi ha dos casos de Òmicron sigil·losa -tal com han anomenat a la variant- i ja s’ha estés per més d’una quarantena de països. la secretària de Salut Pública Cabezas ja ha indicat que segons les informacions disponibles, la nova subvariant té més mutacions que l’Òmicron inicial i per aquest motiu podria ser més transmissible, però en aquest moment “no hi ha evidència d’una major severitat” ni un “major escapament a les vacunes”, ha afegit Cabezas.

Dinamarca confirmava aquest dimecres al matí que aquesta nova variant havia arribat al país i que ja suposava el 20% dels seus casos de Covid-19. Segons un estudi de l’Institut Statens Serum de Copenhaguen, Dinamarca no és l’únic país on ha començat a afectar l’Òmicron sigil·losa sinó que es podrien trobar casos al Regne Unit, Noruega, Suècia i ara a Catalunya. Tot i la preocupació per la ràpida transmissió d’aquesta variant, encara no hi ha suficient informació per saber l’agressivitat de la malaltia. Tot i així, tal com assegurava Albert Bosch, president de la Societat Espanyola de Virologia i membre del Comitè Científic Assessor, “no és necessàriament més agressiva, tot i que la seva transmissibilitat és més alta”.

L’estudi de l’Institut de Copenhaguen també mencionava que aquesta nova variant de la Covid no havia provocat un increment significatiu en les hospitalitzacions daneses. Així doncs, sembla ser que podria no empitjorar la sisena onada del coronavirus que s’està vivint a Catalunya. Bosch també ha assegurat que “no es pot evitar que apareguin variants noves” tot i que sí que es poden impulsar mesures per no afavorir les mutacions, com per exemple millorar la cobertura de les vacunes als països que tenen un accés restringit o pràcticament nul al vaccí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jac jou a gener 27, 2022 | 08:08
    Jac jou gener 27, 2022 | 08:08
    Això ja passa de conya marinera, ara sigil·losa . Ja està bè de rucades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa