La recomanació d’Àlex Arenas per la tornada a l’escola

El físic de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i membre del comitè assessor d’experts contra la Covid-19 del Govern, Àlex Arenas, ha recomanat a les famílies que aquest cap de setmana vagin de rebaixes que aprofitin per fer una adquisició imprescindible per al retorn a les escoles: mascaretes FFP2, ja que són les ofereixen una major protecció contra el virus i ajudaran a evitar molts contagis en un moment crític de la sisena onada.

Si avui sortiu de compres, no oblideu comprar el més important per al retorn escolar dels vostres fills i filles”, ha dit Arenas en una piulada. “És el millor que podem fer en la situació actual, que portin una mascareta FFP2 ben ajustada. No espereu que ningú us les proporcioni, perquè no passarà”, ha insistit. A falta de concretar si hi ha algun canvi en els protocols, la tornada a l’escola es farà amb normalitat, segons ha confirmat Educació.

Retorn presencial

Aquesta setmana el govern espanyol i les autonomies ha acordat que el retorn a les escoles sigui el 10 de gener com estava previst i han descartat prendre mesures addicionals malgrat l’explosió de casos provocat per la variant Òmicron. El missatge de les autoritats sanitàries és que “les aules són espais segurs” i aposten per la vacunació dels infants com la millor eina per evitar contagis als centres.

L’únic punt que genera divisió d’opinions és la quarantena dels alumnes en el cas que es produeixi un positiu a l’aula. Fins ara, quan un alumne dona positiu, tot el grup s’ha de confinar encara que no s’hagin infectat. Malgrat que algunes autonomies aposten per modificar el protocol i limitar la quarantena als positius, Catalunya de moment no té previst cap canvi perquè considera que els protocols vigents funcionen.

Els sindicats de mestres han reclamat al Govern de la Generalitat que posi més recursos per garantir una tornada “segura” i volen que es facin cribratges massius després de les vacances. També demanen un reforç de la plantilla davant la previsible allau de baixes que hi haurà per positius i contactes amb positius a dins de la comunitat educativa.

Comentaris

  Cataluña, tierra de enchufados ( y eso que critican el resto del mundo ) Gener 07, 2022 | 10:44
  Un físico, ganando un pastón en el procicat, y repitiendo lo que ya sabemos como un loro. Que fácil es ganar un buen sueldo en cataluña cuando te escogen a dedo.
  Sindicatos de risa Gener 07, 2022 | 10:45
  ¿ SIndicatos ? Esos callarán como p. cuando les caiga más dinero.
  2022 Gener 07, 2022 | 12:20
  1- Quan hi ha positius en un grup, és confina el grup, però al professorat no se li fa ni un PCR. En teoria no passa tantes hores amb el grup, però tot sovint fa classe a dos o més grups que han tingut positius i, per tant, entre tots suma moltes hores. 2- És mentida que s'hagi reforçat la plantilla. Hi ha algunes hores més de psicologia o pedagogs, però no hi ha més professorat ni més aules, els espais estan igual de plens. Preguem perquè no arribi una variant que ataqui més als nens, perquè no s'ha fet res en previsió d'això. 3- La moda pedagògica de restar tota autoritat al professorat (només faltaria que la seva opinió/autoritat fos ni una mica més que la d'un adolescent!) fa que les discussions per tal que els alumnes no es treguin la mascareta o la portin sota el nas sigui contínua. Les aules són, doncs, només relativament segures. Esperem que no hi hagi noves mutacions que posin en perill la salut dels alumnes i posin de manifest la falta de rigor i previsió de les autoritats "competents". Les cometes a "competents" són intencionades.
   Cambiar de oficio Gener 07, 2022 | 13:49
   Más peligroso es ir en metro. Y... a disfrutar de lo votado. L@s profesor@s nunca contentos. Sois un@s pelmas.
  El Negi Conspi Gener 07, 2022 | 15:31
  Se sap ja quina comissió s'endú per cada mascareta venuda. Seria força interessant sabeu. Ho dic més que res perquè casualment espanya és el país on els metges s'emporten més comission de tota la màfia de les farmacèutiques i de les empreses propietàries d'aquestes farmacèutiques com són BlackRock i The Vanguard Group i em temo que aquest li interessa més trinca que la salut de les persones.
  Doctor Strangelove Gener 08, 2022 | 10:30
  Aquest és el que sempre fa prediccions incorrectes, oi? Fins i tot en Sandro Rey n'encertaria més! En fi, quina colla de mediocres! Doc.

Nou comentari