El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una investigadora de l’ISGlobal assegura que l’Òmicron no causa més severitat
  • CA

La investigadora de l’Institut de Salut Global de Barcelona i membre del comitè científic que assessora el Govern, Sílvia de Sanjosé, ha demanat “mantenir la calma” davant la variant Òmicron. Ho ha dit en una entrevista a Betevé en que ha assegurat que “no tenim constància que l’òmicron tingui més severitat”. Per això, la investigadora assegura que “es manté l’observació que les persones vacunades fan malaltia molt més lleu”. Tot i així, de Sanjosé ha demanat “molta alerta” i “radars posats”, demana davant la nova variant de coronavirus que ha espantat el món.

De Sanjosé ha defensat les vacunes actuals perquè “no només ens donen anticossos, també entrenen la nostra immunitat cel·lular”. “S’ha d’estudiar si aquesta segona línia de defensa continua activa, que moltes vegades és la que dona una protecció real en persones vacunades”, ha dit en una nova crida a la calma.

El Departament de Salut ha informat aquest dimarts que continua investigant si els dos casos positius sospitosos de la nova variant Òmicron de Covid-19 detectats a l’Aeroport del Prat ho són realment o no. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, havia indicat dilluns després d’anunciar l’aparició dels dos casos que els resultats es coneixerien aquest dimarts. Finalment, Salut ha enviat un comunicat assegurant que “no pot confirmar al 100%” que els dos casos siguin de la variant Òmicron.

Tot i així, en el mateix comunicat el departament que lidera Argimon diu que “els resultats preliminars indiquen que podrien ser-ho”. D’acord amb la informació de Salut, “la previsió és que els resultats definitius podrien saber-se divendres, quan està previst que finalitzi la seqüenciació”. El departament afegeix que, “més enllà que es confirmi si són de la nova variant, les dues persones positives han de complir el corresponent aïllament”.

A Madrid aquesta tarda de dimarts han confirmat el segon cas d’Òmicron a l’estat espanyol, en una passatgera procedent de Sud-àfrica que havia fet escala a la capital espanyola.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa