El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern valora implementar el passaport covid per evitar més tancaments
  • CA

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assegurat aquest dimarts que l’executiu valora fer servir el passaport covid perquè, “en el cas hipotètic que en el futur hi hagi un empitjorament de les dades”, s’evitin més tancaments com el que afecta encara l’oci nocturn, que només pot obrir fins les 00.30 hores i a partir de dijous fins les 03.00 en exteriors. “És una mesura complexa en l’àmbit jurídic, que s’està treballant”, ha subratllat Plaja.

El Govern ha dit a més a més que la situació epidemiològica actual, que presenta unes dades cada més favorables, permet “valorar” ara l’opció del passaport covid com a mesura per lluitar contra la Covid. Plaja ha explicat que s’està estudiant “de quina manera es pot concretar la mesura i si és adequada o no”. “Sembla que sí”, ha indicat.

La portaveu ha insistit però que “la presa de decisions” sobre aquest aspecte “el marca l’evolució epidemiològica” i que a més “s’està estudiant fer-ho amb la màxima responsabilitat jurídica”. En tot cas, Plaja ha dit que el passaport s’implantaria en sectors actualment tancats com l’oci nocturn, però en cap cas per a teatres i restaurants, que ja operen amb mesures de seguretat.

Plaja ha defensat “anar fent passos endavant” en la reobertura d’espais afectats per la pandèmia, però fer-los de manera que “no se n’hagin de fer dos enrere”. La portaveu ha reconegut que després del pronunciament del Tribunal Suprem respecte el passaport covid, el Govern està més obert a aplicar-ho.

Pel que fa a l’obertura de l’oci nocturn, Plaja ha dit que el Govern no es pot “aventurar” a dir una data per obrir els espais interiors. Fonts del sector van dir ahir que seria el 15 d’octubre, però l’executiu ha remarcat que falten molts dies per aquella data i que no es pot anunciar cap data.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa