El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ocupació a les UCIs se situa al nivell previ a la cinquena onada
  • CA

Les unitats de cures intensives (UCIs) van perdent pacients crítics a mesura que la cinquena onada fa el seu aterratge després dels increments explosius que s’han viscut durant l’estiu. Actualment, als hospitals catalans hi ha 194 persones a la UCI, deu menys que dilluns, una xifra que situa l’indicador al nivell previ a la cinquena onada, a principis de juny. La pressió hospitalària continua perdent força i avui hi ha 12 persones menys ingressades amb Covid-19 als hospitals, en total 583.

Pel que fa al número de nous casos nous confirmats per proves PCR o TA, Salut ha notificat 551 infeccions, una xifra modesta tractant-se d’un dimarts, quan sovint aquest número és més gran perquè arriben notificacions amb retard del cap de setmana. Els darrers dies les dades de nous contagis se situen en un nivell que fa la pandèmia controlable a partir de la vigilància epidemiologica i el rastreig de contactes estrets.

La propagació del virus continua perdent força a mesura que passen els dies. El risc de rebrot ha perdut aquest dimarts tres punts i se situa en 70, el valor més baix des del mes de juliol del 2020. La incidència acumulada a 14 dies també continua baixant i se situa en 86,55, havent perdut quatre punts en les darreres 24 hores. La velocitat de propagació, que els darrers dies havia pujat lleugerament, es manté estable i torna a baixar, encara que només una centèsima, i es queda en 0,85. La postivitat de les proves que es fan també cau fins a 2,69%.

La mortalitat suma 14 defuncions més a un balanç global que ara és de 23.841 morts. La vacunació continua estancada, amb un 71,2% de la població vacunada. L’anunci recent per part de Pfizer sobre la possibiltiat de vacunar amb seguretat els infants de 5 a 11 anys obre una finestra d’oportunitat per continuar amb la immunització de la població. La variant Delta ha mogut la fita per assolir la immunitat de grup: primerament fixada en el 70%, ara es calcula que estigui al voltant del 85%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa