El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pfizer anuncia que la vacuna contra la Covid-19 és segura per a infants de 5 a 11 anys
  • CA

La vacuna contra la Covid-19 de Pfizer i BioNTech és segura i genera immunitat “robusta” en els assajos clínics amb infants entre 5 i 11 anys, segons han informat aquest dilluns les companyies farmacèutiques en un comunicat. Les companyies han provat dues dosis de 10 micrograms —aproximadament una tercera part de la dosi utilitzada en adolescents i adults— administrades en un espai de tres setmanes. Les dosis han estat tolerades adequadament i han produït una resposta immunitària amb efectes secundaris comparables als observats en un estudi amb persones d’entre 16 i 25 anys.

Els efectes secundaris més comns per adolescents i adults inclouen fatiga, mal de cap, dolor muscular, febre i nàusies, segons els experts. La informació de l’assaig clínic inclou dades de més 2.200 infants i ara les companyies la faran arribar el més aviat possible a la Food, and Drug Administration (FDA) dels EUA, l’agència reguladora dels medicaments.

“Estem esperant amb ganes poder estrendre la protecció que ofereix la vacuna a la població més jove, subjecte a una autorització per part de les agències reguladores, sobretot quan observem la propagació de la variant Delta i l’amenaça substancial que implica per als infants”, ha dit el president de Pfirzer, Albert Bourla, en unes declaracions recollides en el comunicat oficial.

Actualment el grup de població de 0 a 11 anys és el que no disposa de vacuna per protegir-se contra la Covid-19, de manera que es converteixen en grup de risc davant del virus. La introducció de la vacuna en el grup de 5 a 11 anys podria deixar encara menys marge al virus per estendre’s, però també fent pujar la incidència en grups que la tenien més baixa. Fins ara, però s’han reportat pocs casos de malaltia greu entre els més petits, però un agument de la incidència en el grup pot multiplicar l’aparició de casos greus, tal i com va passar en la cinquena onada amb els adolescents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa